Tomaten pesto
Over tomaten pesto
Tomaten pesto is van origine een Siciliaans pesto recept. De basis van dit recept is voor een groot gedeelte gelijk met bijvoorbeeld Pesto alla Genovese. De primaire ingrediënten van pesto zoals basilicum, knoflook, Parmigiano Reggiano, pijnboompitten en olijfolie zitten ook in dit recept voor pesto van tomaat. Zoals de naam al doet vermoeden wordt in dit recept natuurlijk ook gebruik gemaakt van verse tomaten en daarnaast ook van ricotta kaas. Hierdoor krijgt de tomaten pesto een extra frisse en bovendien lekkere romige smaak. Veel plezier toegewenst met het bereiden van dit pesto recept op basis van tomaat. Buon appetito!
Op zoek naar een ander pesto recept..? Bekijk dan ons volledige overzicht pesto recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: pesto recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de tomaten in 4 stukken en verwijder daarna alle pitjes uit de tomaat. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Verwijder de schil van de knoflook en snij de in een aantal grove stukken. Schaaf de Parmigiano Reggiano.
Bereiding
1Het bereiden van de tomaten pesto is een stuk eenvoudiger dan het maken bijvoorbeeld Pesto alla Genovese. Doe alle ingrediënten in 1 keer in een staafmixer, keukenmachine, of blender. Zet het apparaat even kort aan en eigenlijk ben je dan al een heel eind op weg met dit recept voor pesto van tomaat.
2Zodra je een mooie gladde tomaten pesto in de machine hebt zitten, proef je deze natuurlijk gelijk. Bepaal of je tevreden bent over de smaak en over de textuur van de pesto. Om de smaak van de pesto te verhogen kun je gerust wat extra vers gemalen peper en zeezout toevoegen. Als de tomaten pesto nog wat aan de dikke kant is, dan verdun je de pesto door extra olijfolie toe te voegen. En heel veel moeilijker is het niet om pesto te maken van tomaat. Geniet in ieder geval van deze lekkere tomaten pesto. Buon appetito!