Courgette pesto

Courgette pesto Courgette pesto 3 0 5 2

maart 22, 2015

Courgette pesto

Over courgette pesto

Pesto is van oorsprong een recept wat wordt gemaakt op basis van basilicum. Het woord pesto is afgeleid van het Italiaanse woord 'pestare' wat letterlijk stampen betekent. Tegenwoordig wordt pesto ook vaak gemaakt op basis van andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld rucola en brocoli of zoals in dit recept van courgette. Deze variant van courgette pesto heeft een hele lichte en zachte smaak en kan worden gebruikt voor pasta, een bruschetta of bij een 'secondi' van vlees of vis. Op welke manier je de courgette pesto ook gebruikt, geniet van dit lekkere recept!

Op zoek naar meer lekkere recepten..? Bekijk dan het volledige overzicht met Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 10 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: pesto recept voor 4 personen

Ingrediënten

150g courgette

20g basilicum

40g pijnboompitten

40g Parmigiano Reggiano

1 teen knoflook

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Was de courgette en verwijder vervolgens de bovenkant en de onderkant. Snij de courgette in de lengte in 4 gelijke delen. Nu is het heel eenvoudig om met een klein mesje de zaadjes uit de courgette te verwijderen.

2Haal de knoflook uit de schil en snij deze in grove stukken. Hak de pijnboompitjes voorzichtig al een klein beetje fijn. Snij de Parmigiano Reggiano in kleine blokjes, zodat deze gemakkelijk verwerkt kan worden in de pesto.

Bereiding

1In tegenstelling tot pesto welke volledig wordt bereid op basis van basilicum wordt in dit recept voor courgette pesto geen vijzel gebruikt. Doe de courgette, de basilicum, de Parmigiano Reggiano, de knoflook en de pijnboompitten in een keukenmachine of in de staafmixer. Voeg alvast wat olijfolie toe en zet het apparaat waarvoor je hebt gekozen aan.

2Als je klaar bent met de keukenmachine of de staafmixer heb een mooie gladde substantie. Voeg de olijfolie naar eigen inzicht toe en breng het geheel op smaak vers gemalen peper en zeezout. Zet de machine nog 1x aan en proef daarna of je tevreden bent over de smaak van deze courgette pesto. Als dat het geval is, kun je de pesto gebruiken voor verdere bereiding. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Tjerk Kleisma

augustus 30, 2019

Ciao Cecile,
De houdbaarheid van deze pesto is maximaal 2 dagen in de koelkast.
Eventueel kun je er ook voor kiezen om deze in te vriezen, dan is de houdbaarheid 3 maanden.
Mijn persoonlijke advies is om deze zo vers mogelijk te eten, dan smaakt de pesto het lekkerst.

Saluto,
Tjerk

Cecile

juli 28, 2019

Hoe en hoe lang kan je deze pesto bewaren ?

Tjerk Kleisma

februari 8, 2016

Hoi Marianne,

Excuus voor de verwarring, dit komt door een instelling van het systeem waarmee wij werken. Dit laten wij aanpassen bij dit recept, want voorbereiding en bereiding is hier relevanter.

Overigens klopt het inderdaad dat koken niet noodzakelijk is voor dit recept voor courgette pesto. Ik hoop dat deze pesto toch lekker heeft gesmaakt.

Ciao!

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Marianne

januari 20, 2016

Moet je de courgette niet koken?
Onduidelijk recept, want bovenaan staat kooktijd 5 minuten en in de tekst wordt niet gesproken over koken.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.