Courgette pesto

Over courgette pesto
Pesto is van oorsprong een recept wat wordt gemaakt op basis van basilicum. Het woord pesto is afgeleid van het Italiaanse woord 'pestare' wat letterlijk stampen betekent. Tegenwoordig wordt pesto ook vaak gemaakt op basis van andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld rucola en brocoli of zoals in dit recept van courgette. Deze variant van courgette pesto heeft een hele lichte en zachte smaak en kan worden gebruikt voor pasta, een bruschetta of bij een 'secondi' van vlees of vis. Op welke manier je de courgette pesto ook gebruikt, geniet van dit lekkere recept!
Op zoek naar meer lekkere recepten..? Bekijk dan het volledige overzicht met Italiaanse recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: pesto recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Was de courgette en verwijder vervolgens de bovenkant en de onderkant. Snij de courgette in de lengte in 4 gelijke delen. Nu is het heel eenvoudig om met een klein mesje de zaadjes uit de courgette te verwijderen.
2Haal de knoflook uit de schil en snij deze in grove stukken. Hak de pijnboompitjes voorzichtig al een klein beetje fijn. Snij de Parmigiano Reggiano in kleine blokjes, zodat deze gemakkelijk verwerkt kan worden in de pesto.
Bereiding
1In tegenstelling tot pesto welke volledig wordt bereid op basis van basilicum wordt in dit recept voor courgette pesto geen vijzel gebruikt. Doe de courgette, de basilicum, de Parmigiano Reggiano, de knoflook en de pijnboompitten in een keukenmachine of in de staafmixer. Voeg alvast wat olijfolie toe en zet het apparaat waarvoor je hebt gekozen aan.
2Als je klaar bent met de keukenmachine of de staafmixer heb een mooie gladde substantie. Voeg de olijfolie naar eigen inzicht toe en breng het geheel op smaak vers gemalen peper en zeezout. Zet de machine nog 1x aan en proef daarna of je tevreden bent over de smaak van deze courgette pesto. Als dat het geval is, kun je de pesto gebruiken voor verdere bereiding. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
4 Reviews
Cecile
juli 28, 2019
Hoe en hoe lang kan je deze pesto bewaren ?
Tjerk Kleisma
februari 8, 2016
Hoi Marianne,
Excuus voor de verwarring, dit komt door een instelling van het systeem waarmee wij werken. Dit laten wij aanpassen bij dit recept, want voorbereiding en bereiding is hier relevanter.
Overigens klopt het inderdaad dat koken niet noodzakelijk is voor dit recept voor courgette pesto. Ik hoop dat deze pesto toch lekker heeft gesmaakt.
Ciao!
Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl
Marianne
januari 20, 2016
Moet je de courgette niet koken?
Onduidelijk recept, want bovenaan staat kooktijd 5 minuten en in de tekst wordt niet gesproken over koken.
Tjerk Kleisma
augustus 30, 2019
Ciao Cecile,
De houdbaarheid van deze pesto is maximaal 2 dagen in de koelkast.
Eventueel kun je er ook voor kiezen om deze in te vriezen, dan is de houdbaarheid 3 maanden.
Mijn persoonlijke advies is om deze zo vers mogelijk te eten, dan smaakt de pesto het lekkerst.
Saluto,
Tjerk