Vegetarische Carbonara

Vegetarische Carbonara Vegetarische Carbonara 0 0 5 0

maart 22, 2015

Vegetarische Carbonara

Over Vegetarische Carbonara

Dit recept voor Vegetarische Carbonara is natuurlijk afgeleid van het traditionele recept voor Spaghetti Carbonara. Om dit recept vegetarisch te maken is alleen de Pancetta weggelaten, de rest van het recept voor Carbonara is volledig in tact gelaten. Eigelijk maakt het niet uit of je extra veel kaas of peper gebruikt voor dit recept, want eigenlijk kan het gewoon niet misgaan. Sterker nog de smaak wordt er alleen maar beter van. En zoals veel traditionele recepten uit de Italiaanse keuken hoort ook bij dit recept een verhaal. Dat verhaal lees je op ons recept voor Spaghetti Carbonara. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor Vegetarische Carbonara. Buon appetito!

Naast dit recept voor de vegetarische variant heb ik een leuke informatieve blog geschreven over hoe je zelf de lekkerste Carbonara maakt. Hierin wordt een variant omschreven op basis van ei, maar ook een variant op basis van room. Voor ieder wat wils dus.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

3 eierdooiers

60g Pecorino kaas

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Een klein beetje kookwater

Voorbereiding

1Schaaf de Pecorino en doe deze in een schaaltje. Breek de eieren open, verwijder het eiwit en doe de eierdooier in het schaaltje bij de Pecorino kaas. Hak de verse peterselie helemaal fijn met een scherp mes.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur om de pasta in te koken. Als het water kookt doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'.

2Tijdens het koken van de pasta heb je voldoende tijd om alle voorbereidingen te treffen voor de saus van deze Vegetarische Carbonara. De kaas en de eierdooiers zitten al in het schaaltje, maal hier flink wat verse peper en zeezout overheen en roer de inhoud vervolgens goed door. Je moet er niet van schrikken als de inhoud van de schaal begint te klonteren, helemaal geen probleem.

3Als de pasta bijna klaar is, haal je met een glas of beker een beetje kookvocht uit de pan. Giet de pasta af als deze 'al dente' is. Doe de pasta terug in de pan en roer het mengsel van kaas en eierdooier direct door de pasta. Om de saus iets vloeibaarder te maken doe je een heel klein beetje kookvocht bij de pasta.

4Dit recept voor Vegetarische Carbonara is nu helemaal klaar. Serveer het gerecht op een bord en garneer met de verse peterselie. Om het recept helemaal af te maken maal je er nog 1 keer flink wat verse peper overheen. Geniet van dit recept voor Vegetarische Carbonara. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.