Vegetarische risotto

Vegetarische risotto Vegetarische risotto 3 0 5 2

juli 1, 2015

Vegetarische risotto

Over vegetarische risotto

Vegetarische risotto kun je op veel verschillende manieren bereiden. In dit recept voor vegetarische risotto wordt de risotto gecombineerd met spinazie en kastanjechampignons. Om deze vegetarische risotto extra lekker te maken worden de spinazie afzonderlijk bereid en op smaak gebracht. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om andere ingrediënten toe te voegen, maar spinazie en champignons gaan heel mooi samen. Veel plezier met het bereiden van dit lekkere vegetarische risotto recept!

Op zoek naar meer risotto recepten..? Bekijk dan onze pagina met alle recepten voor risotto.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

1 ui

30g boter

100ml Italiaanse droge witte wijn

500ml bouillon

300g spinazie

250g kastanjechampignons

1 handje Grana Padano kaas

Zeezout

Vers gemalen peper

Olijfolie

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit recept voor vegetarische risotto bestaat uit een paar eenvoudige stappen. Verwijder de schil van de ui en snij de ui in kleine stukjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snij deze daarna door de helft of in kwartjes. Als de spinazie nog niet is gewassen, dan moet je de spinazie grondig schoonmaken om ervoor te zorgen dat al het zand is verwijderd. Verwarm de bouillon en schaaf de kaas alvast.

Bereiding

1Verwarm 25 van de 30 gram boter in een pan. Als de boter warm is, doe je de ui in de pan. Fruit de ui ongeveer 2 minuten en doe dan de ristotto in de pan. Bak de risotto kort mee, zodat het witte puntje in het midden zichtbaar wordt.

2Blus de risotto af met de witte wijn. Laat de wijn volledig opnemen door de risotto en schep dan de eerste soeplepel bouillon in de pan. Hiervoor geldt hetzelfde principe, laat ook de bouillon helemaal absorberen, voordat je de volgende lepel bouillon toevoegt. Blijf dit herhalen tot de risotto nagenoeg gaar is.

3Terwijl je de vegetarische risotto kookt, heb je voldoende tijd om ook de spinazie en de champignons te bereiden. Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie hierin met wat peper en zeezout. Als de spinazie helemaal is geslonken, dan knijp je het vocht eruit. Snij de spinazie daarna zo fijn als mogelijk met een scherp mes.

4In een andere koekenpan verwarm je wat boter. Als de boter gloeiend heet is, bak je de champignons hier hard in aan met ook weer wat peper en zeezout. Als de champignons gaar zijn, dan haal je deze van het vuur.

5Als het goed is, is de risotto ongeveer tegelijk klaar met de spinazie en de champignons. Het is belangrijk dat de risotto net niet gaar is, als je deze van het vuur haalt. Je moet namelijk nog een klein beetje bouillon toevoegen voor de perfecte textuur. Doe je dit als de risotto helemaal gaar is, dan wordt het risottopap... De risotto is zo heet en zo vochtig dat deze nu vanzelf verder gaart tot een perfecte korrel, hiervoor hoeft de pan niet meer op het vuur te staan.

6Om dit recept voor vegetarische risotto helemaal af te maken roer je de spinazie en de champignons door de risotto. Maal er lekker wat verse peper overheen en voeg tot slot ook de laatste 5 gram boter en de Grana Padano kaas toe. De kaas en de boter zorgen voor extra binding waardoor deze vegetarische risotto lekker romig wordt.

7Dit recept voor vegetarische risotto is nu helemaal klaar. Serveer de risotto in mooie diepe borden en strooi er nog wat Grana Padano kaas overheen. Geniet van dit lekkere recept voor vegetarische risotto. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

David

september 11, 2021

Lekker

Tjerk Kleisma

mei 15, 2016

Hoi Trudy,

Jij hebt helemaal gelijk.
Met groente bouillon smaakt dit recept voor vegetarische risotto minstens net zo lekker ;-). Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Ciao!

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Trudy

mei 15, 2016

Vegetarisch is niet met kippenbouillon!!!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.