Aardappelen met paprika

Aardappelen met paprika Aardappelen met paprika 4 0 5 1

maart 24, 2015

Aardappelen met paprika

Over aardappelen met paprika

Aardappelen uit de oven zijn altijd lekker. Hetzelfde geldt voor paprika uit de oven. En ook de combinatie van aardappelen met paprika uit de oven is heerlijk. Dit recept combineert deze 2 favorieten uit de oven en niet geheel onverdienstelijk al zeggen dat wij zelf... Aardappelen met paprika zijn eigenlijk wel een bijzondere combinatie. De aardappelen worden natuurlijk lekker knapperig in de oven en hebben een hartige smaak. De paprika daarentegen wordt super zacht en ontwikkelt juist haar zoete smaak optimaal. Doordat de paprika samen met de aardappelen de oven in gaan, krijgen de aardappelen een heel klein beetje het 'zoetje' van de paprika. Genoeg over dit recept, ga lekker aan de slag en geniet van dit recept voor aardappelen met paprika. Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere recepten..? Bekijk dan ons overzicht met alle Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: aardappel recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

4 grote aardappelen

1 gele paprika

1 groene paprika

1 rode paprika

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

1 takje rozemarijn

1Schil de aardappelen, spoel deze af en daarna snij je de aardappelen in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Verwijder de zaadjes uit de paprika's en snij de paprika in mooie repen. Haal de naaldjes van het takje rozemarijn. En hak tot slot de verse peterselie met een scherp mes zo fijn als mogelijk. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Leg de aardappelen en paprika samen in een overschaal of braadslee. Besprenkel de aardappelen en paprika met wat olijfolie. Zorg ervoor dat deze beide ingrediënten bedekt zijn met een mooi dun laagje olijfolie. Doe ook de naadjes rozemarijn in de schaal, maal er verse peper overheen en bestrooi met zeezout.

2Zet de schaal in de oven voor de duur van 40 minuten. Halverwege de bereidingstijd haal je de schaal uit de oven en hussel je de aardappelen en de paprika nog even door elkaar heen. Zet de schaal weer in de oven en na in totaal 40 minuten haal je de aardappelen met paprika er weer uit. Proef of je tevreden bent over de smaak. Het is natuurlijk gewoon mogelijk om dit recept voor aardappelen met paprika nog wat hoger op smaak te krijgen door nog wat peper en zeezout toe te voegen.

3Doe de aardappelen en paprika in een schaaltje. Strooi de verse peterselie over het gerecht heen en dit recept is helemaal af. Geniet van aardappelen met paprika uit de oven. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Bonita

mei 16, 2015

Geen woord gelogen. Het ‘zoetje’ van de paprika, heerlijk.
Eerlijk, de volgende keer zal ik het waarschijnlijk als lekker bijgerecht klaarmaken.
Weliswaar, we hebben gesmuld.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.