Aardappelen met sjalotten

Aardappelen met sjalotten Aardappelen met sjalot en rozemarijn 0 0 5 0

maart 25, 2015

Aardappelen met sjalot en rozemarijn

Over aardappelen met sjalotten

Dit recept voor aardappelen met sjalot en rozemarijn is een van de vele manieren waarop in Italië aardappelen worden bereid. Met dit recept voor aardappelen uit de oven is het mogelijk om maximaal te variëren. In eerdere recepten hebben wij dit onder andere gedaan met paprika, verse worst, en rode ui. In dit recept staan naast de aardappelen de sjalot en rozemarijn centraal. Tijdens de bereiding in de oven vallen de grove stukken sjalot na verloop van tijd uit elkaar. Op je bord kom je hierdoor regelmatig de stukken sjalot tegen en die smaken in combinatie met de aardappelen errug lekker! Veel plezier toegewenst met het bereiden van dit recept voor aardappelen met sjalot en rozemarijn. Buon appetito!

Meer lekkere Italiaanse groente recepten vind je in ons complete overzicht met groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: aardappel recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

4 grote aardappelen

4 sjalotten

2 takjes rozemarijn

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Schil de aardappelen en was deze schoon. Snij de aardappelen daarna in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Verwijder ook de schil van de sjalot en snij de sjalot vervolgens in grove stukken. Haal de naaldjes van de rozemarijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Als de oven is voor verwarmd doe je de aardappelen samen met de sjalot en de rozemarijn in een ovenschaal. Besprenkel de aardappelen en sjalot met een dun laagje olijfolie. Bestrooi de inhoud van de schaal rijkelijk met zeezout en maal er lekker wat vers gemalen peper overheen. Hussel alle ingrediënten nog 1 keer goed door zodat de olijfolie, zout en peper mooi gelijkmatig is verdeeld.

2Zet de ovenschaal met aardappelen en sjalot nu in de oven voor de duur van 40 minuten. Na 20 minuten haal je de schaal kort uit de oven. Hussel alle ingrediënten nogmaals en zet de schaal weer terug in de oven voor de resterende bereidingstijd. Als het goed is, zijn de aardappelen met sjalot en rozemarijn naar 40 minuten helemaal gaar.

3Serveer de aardappelen in een mooie schaal en dien deze op. Geniet van dit lekkere recept voor aardappelen met sjalot en rozemarijn. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.