Arancini

Arancini Arancini 0 0 5 0

maart 19, 2015

Arancini

Over Arancini

Arancini is van origine een Siciliaans delicatesse welke inmiddels is over gewaaid naar het vaste land van Italië, maar eigenlijk al veel wijder is verspreid. Persoonlijk vind ik het leuk dat het maken van Arancini bestaat uit 2 fases. De 1e fase is het bereiden van je favoriete risotto recept, alleen maak je een klein beetje extra. Vanzelfsprekend geniet je hier eerst van voordat je doorgaat naar fase 2, het construeren van de Arancini. Dat gedeelte van de bereiding staat in dit recept beschreven! Buona fortuna, succes!

Je favoriete risotto recept voor Arancini vind je natuurlijk op onze pagina met risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Bereiding: 15 mins
  • 15 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

Je favoriete risotto recept

Bloem

1 geklutst ei

Paneermeel

Bereiding

1Zoals gezegd bestaat het bereiden van Arancini in eerste instantie uit het bereiden van je favoriete risotto recept. In dit recept voor Arancini is gekozen voor een zeer kazige risotto met Grana Padano. Grana Padano heeft een lekkere sterke smaak welke in een krokant jasje ook erg goed tot zijn recht komt. Als de risotto flink is afgekoeld, doe je wat risotto in je hand. Op de arancini van de afbeelding is in het midden wat tomatensaus toegevoegd. De tomatensaus is optioneel, maar kun je lekker in het midden van de Arancini doen. Daarna dek je de tomatensaus af door nog een klein beetje risotto te pakken en er een mooi balletje van te maken.

2Maak dus eerst de risotto en laat wat risotto in de pan zitten. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen Arancini te maken, in dat geval laat je dus alle risotto in de pan zitten. Laat de risotto afkoelen, zodat deze wat steviger wordt en het mogelijk is de risotto in je hand te houden.

3Ondertussen zet je 3 bordjes klaar. Bordje 1: deze bedek je met bloem. Bordje 2: hierop doe je een geklutst ei, afhankelijk van de hoeveelheid Arancini kunnen dit meerdere zijn. Bordje 3: broodkruim of paneermeel.

4Dit balletje haal je eerst voorzichtig door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en tot slot door het broodkruim of paneermeel. Als je alle Arancini hebt gemaakt, laat je deze nog een uurtje staan. Je zult merken dat de Arancini hierdoor mooi stevig wordt. Uiteindelijk frituur je de Arancini in een paar minuten goudbruin, hierbij is de gewenste temperatuur van het frituurvet ongeveer 170 graden. Geniet van deze heerlijke, zelf gemaakt Arancini! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.