Risotto met bloemkool

Risotto met bloemkool Risotto met bloemkool 4 0 5 1

maart 25, 2015

Risotto met bloemkool

Over risotto met bloemkool

Risotto met bloemkool is echt een hele lekkere combinatie. In risotto wordt natuurlijk altijd standaard kaas gebruikt en bloemkool met kaas is ook een heerlijke combinatie. Dit risotto met bloemkool bevat eigenlijk 2 bereidingen. De bloemkool kook je eerst gaar en daarna maak je hier een puree van. Nadat je eigenlijk alle stappen van het basisrecept voor risotto hebt gevolgd, roer je de bloemkool door de risotto tijdens het 'monteren' van dit risotto recept. Veel plezier gewenst met het bereiden van dit lekkere risotto recept! Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere risotto recepten..? Bekijk dan ons overzicht met alle risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

200g bloemkool

25g boter

1 ui

100ml Italiaanse droge witte wijn

750ml kippenbouillon

50g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Snij de roosjes bloemkool van de stronk en was de bloemkool daarna schoon. Verwijder de schil van de ui en snij de ui in kleine blokjes. Verwarm de bouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast.

Bereiding

1Zet een koekenpan op het vuur en smelt 20 van de 25 gram boter in de pan. Als de boter heet is, doe je de ui in de pan. Fruit de ui voor de duur van 2 minuten en doe dan de risotto in de pan. Bak de risotto kort mee met de ui. Na wederom 2 minuten blus je de inhoud van de pan af met de Italiaanse droge witte wijn.

2Laat de witte wijn volledig opnemen door de risotto. Zodra er geen wijn meer in de pan zit, schep je de eerste soeplepel bouillon bij de risotto. Dit proces blijf je keer op keer herhalen. Iedere keer als de bouillon is opgenomen door de risotto, dan schep je weer nieuwe bouillon in de pan. De bereidingstijd van de risotto is ongeveer 16 tot 18 minuten indien je het vuur op 60-70% van het vermogen laat staan.

3Terwijl je de risotto kookt, kook je op op een andere pit de bloemkool gaar. Om zeker te weten dat de bloemkool snel gaar wordt, kun je deze in hele kleine stukjes in de pan doen. Zodra de bloemkool gaar is, pureer je de bloemkool met een staafmixer tot een mooie gladde substantie.

4Als de risotto nagenoeg gaar is, schep je nog een klein beetje risotto in de pan en haal je de pan van het vuur. De risotto gaart vanzelf verder tot een perfecte korrel terwijl je de risotto 'monteert'. Doe de Parmezaanse kaas in de pan samen met de laatste 5 gram boter en de gepureerde bloemkool. Roer de risotto met bloemkool goed door elkaar en breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en wat zeezout. De risotto met bloemkool is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere risotto recept! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Antoinette

december 1, 2020

Heerlijk. Je zou het niet verwachten maar echt lekker!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.