Bietjes risotto

Bietjes risotto Bietjes risotto 0 0 5 0

maart 16, 2015

Bietjes risotto

Over bietjes risotto

Bietjes risotto is in Nederland niet een alledaags risotto recept, maar wordt in Italië met name in de winter regelmatig gegeten. Bietjes hebben van zichzelf een aardse, maar toch ook zoete smaak. De zoete smaak van de bietjes wordt in dit risotto gerecht aangevuld met een zuurtje van het citroensap en het zoutige van de bouillon en Parmigiano Reggiano. De letterlijke kers op de taart is de ricotta welke voor de een heerlijke romige smaak zorgt. Bietjes risotto is weliswaar niet het eerste risotto recept waar je aan denkt, maar zeker in de winter het overwegen meer dan de moeite waard!

Toch op zoek naar een ander recept met risotto..? Bekijk dan al onze risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

150g Carnaroli risotto

40g boter

2 sjalotten

2 rode bietjes

100ml droge Italiaanse witte wijn

1l groentebouillon

1/2 citroen

40g Parmigiano Reggiano

Verse peper

Zeezout

2 eetlepels ricotta

Een handje verse peterselie

Voorbereiding

1Snij de sjalotten in kleine stukjes en de bietjes in kleine dobbelsteentjes van ongeveer een halve centimeter. Verwarm de groentebouillon, snij de peterselie alvast en schaaf de Parmigiano Reggiano.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan met dikke bodem en smelt hierin de boter. Bewaar een klein klontje boter. Fruit het sjalotje kort en doe dan gelijk de bietjes in de pan. Na 2 tot 3 minuten doe je ook de risotto in de pan. Het is belangrijk om eerst de bietjes in de pan te doen en dan pas de risotto. De bietjes laten wat vocht los en smaak van de bietjes trekken gelijk helemaal in de risotto waardoor je echt bietjes risotto krijgt. Doe je eerst de risotto in de pan en dan de bietjes dan is het risotto met bietjes en trekken de smaken niet zo goed in elkaar.

2Zorg ervoor dat de risotto helemaal vochtig is van de boter, sjalot en de bietjes en blus het geheel na wederom 2 tot 3 minuten af met de witte wijn. Als de witte wijn is geabsorbeerd door de risotto, doe je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Als ook deze geabsorbeerd is, herhaal je dit principe net zo lang tot dat de risotto een mooie textuur heeft en nagenoeg gaar is.

3Dit is het moment om ook de laatste ingrediënten aan het gerecht toe te voegen. Pers het sap van de halve citroen uit boven de pan en roer dit goed door. Breng de risotto op smaak met peper en zout en smelt het laatste beetje boter in de risotto samen met de Parmigiano Reggiano. Schep de risotto op de borden en doe per bord bietjes risotto een eetlepel ricotta in het midden van het bord bovenop de risotto. Strooi tot slot de verse peterselie over het gerecht en de bietjes risotto en het is helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.