Risotto met chorizo

Risotto met chorizo Risotto met chorizo 0 0 5 0

maart 14, 2015

Risotto met chorizo

Over risotto met chorizo

Risotto met chorizo hoort eigenlijk helemaal niet thuis op een website die AllesOverItaliaansEten.nl heet. Met uitzondering van de risotto en de bereidingswijze is helemaal niets van dit recept Italiaans. Ik hoor je denken... 'maar waarom staat dit recept er dan toch op'? Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Gewoon omdat dit een super lekker gerecht is. Het beste van 2 culinaire landen komen samen in dit gerecht, de risotto en de verfijnde bereidingswijze hiervan zijn Italiaans, maar alle robuuste ingrediënten en de volle smaken zijn natuurlijk op en top Spaans. Erg lekker voor de afwisseling, een uniek recept!

Alle Italiaanse varianten van risotto staan in ons overzicht met risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

350g risotto

1 hele chorizo

1 rode ui

1 rode paprika

2 teentjes knoflook

1 Spaanse peper

1l runderbouillon

300ml Tempranillo of Rioja

Roomboter

50g Pecorino

Voorbereiding

1Haal de chorizo uit het vel en snij de chorizo in partjes. Snij ook de rode ui, knoflook, rode paprika en Spaanse peper in stukken. Verwarm de bouillon en schaaf de Pecorino.

Bereiding

1Gebruik een hapjespan met hoge randen en dikke bodem. Doe de chorizo in de hapjes en bak deze uit in zijn eigen vet, voeg dus geen olijfolie of boter toe. Als de witte deeltje uit de chorizo zijn verdwenen, giet je het grootste deel van het vet uit de pan. Laat een klein beetje vet in de pan en fruit hierin de knoflook, rode ui en Spaanse peper. Doe daarna ook de stukjes rode paprika in de pan en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes doorbakken.

2Vervolgens gooi je ook de risotto in de pan. Zorg ervoor dat de risotto aan alle kanten het vocht pakt van de chorizo en de groente. Blus het geheel af met de rode wijn en laat de rode wijn volledig absorberen door de risotto.

3Nu begint het echte werk. Doe een soeplepel runderbouillon in de pan. Laat de bouillon eveneens helemaal absorberen door de risotto. Herhaal dit net zo vaak tot dat de risotto gaar is en een mooie textuur heeft. Blijf continu proeven om dit resultaat te bereiken.

4Haal de pan van het vuur. Doe het klontje boter en de Pecorino in de pan en laat beide helemaal smelten terwijl je dit goed doorroert. Tot slot deksel op de pan en een paar minuutjes laten rusten. De risotto is nu klaar om op te dienen. Risotto met chorizo is een bijzondere kruising van 2 Zuid-Europese keukens. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.