Broccolipuree

Broccolipuree Broccolipuree 5 0 5 1

maart 24, 2015

Broccolipuree

Over broccolipuree

Dit is het recept voor broccolipuree maar dan op Italiaanse wijze. In dit recept wordt de broccolipuree op smaak gebracht met knoflook, sjalot, Parmezaanse kaas en olijfolie. Vergeet natuurlijk het zeezout en verse peper niet voor extra veel smaak. Door de broccoli te verrijken met deze ingrediënten krijg je een heerlijke puree met veel verrassende smaken. Je zult merken dat de knoflook en sjalot echt flink smaak toevoegen en dat je op de achtergrond de Parmezaanse kaas goed te proeven is. De olijfolie zorgt ervoor dat dit recept voor broccolipuree lekker romig wordt. Veel plezier toegewenst met het bereiden van dit lekkere groente recept!

Op zoek naar meer groente recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: broccoli recept voor 4 personen

Ingrediënten

2 broccoli's

2 grote aardappelen

2 tenen knoflook

2 sjalotten

50g Parmigiano Reggiano

Zeezout

Vers gemalen peper

Olijfolie

Voorbereiding

1Haal de roosjes broccoli van de stronk en was deze. Schil de aardappelen, maak de aardappelen schoon en snij deze in een aantal stukken. Verwijder de schil van de sjalotten en de knoflook, snij beide ingrediënten vervolgens in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano alvast.

Bereiding

1Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, doe je de knoflook en sjalot in de pan en fruit deze 2 tot 3 minuten. Doe ook de broccoli in de koekenpan. Bak de broccoli eveneens 2 tot 3 minuten mee, zodat de lekkere smaken van de olie, sjalot en knoflook in de broccoli kunnen trekken.

2Doe de inhoud van de koekenpan in een grote pan samen met de aardappelen. Voeg een beetje water toe met een eetlepel zeezout en kook de broccoli en de aardappelen in 10 minuten gaar. Dit betekent dus, dat de aardappelen wel klein genoeg moeten zijn gesneden. Als de broccoli en de aardappelen gaar zijn, giet je de pan af.

3Voeg flink wat zeezout en vers gemalen peper toe. Doe nu ook de Parmigiano Reggiano in de pan en wat olijfolie. Maak de broccolipuree van alle ingrediënten door deze te pureren met een staafmixer. Proef de broccolipuree en bepaal of je tevreden bent over de smaak. Voeg meer smaak toe aan de broccolipuree door het gebruik van extra peper en zout. Als de broccolipuree nog niet romig genoeg is, dan voeg je gewoon wat extra olijfolie toe (boter mag ook).

4Alle stappen voor dit recept voor broccolipuree zijn nu door lopen en het gerecht is helemaal af. Geniet van dit lekkere recept voor broccolipuree op Italiaanse wijze. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Tina

mei 31, 2021

Heerlijk

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.