Gebakken paddestoelen

Gebakken paddestoelen Gebakken paddestoelen 0 0 5 0

maart 24, 2015

Gebakken paddestoelen

Over gebakken paddestoelen

Gebakken paddestoelen zijn in de herfst een bekend gezicht in de Italiaanse keuken. Paddestoelen kunnen op veel manieren in recepten worden verwerkt, maar de Italiaanse keuken staat natuurlijk bekend op haar eenvoud en dit recept voor gebakken paddestoelen is hiervan een prima voorbeeld. Paddestoelen hebben van zichzelf een erg krachtige smaak en wat is er nou mooier om die optimaal te benutten door enkel knoflook en wat zeezout en verse peper toe te voegen. Buon appetito!

Voor meer inspiratie bekijk je al onze Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 30 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: paddestoelen recept voor 4 personen

Ingrediënten

50g paddestoelen (eekhoorntjesbrood)

2 tenen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Leg de paddestoelen in een bakje warm water en laat de paddestoelen hier ongeveer 30 minuten in wellen. Na 30 minuten spoel je de paddestoelen goed af, hiermee voorkom je dat er nog wat zand op blijft zitten. Dep de paddestoelen voordat je deze gaat bakken goed droog met keukenpapier. Snij de tenen knoflook in een aantal grove stukken.

Bereiding

1Doe een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan, zodat de bodem hiervan is bedekt. Verwarm de olie en als deze heet is, doe je de grove stukken knoflook in de pan. Bak de knoflook 2 tot 3 minuten zachtjes, zodat de olie de smaak van de knoflook helemaal kan opnemen.

2Vervolgens doe je ook de paddestoelen in de pan. Voeg gelijk wat zeezout en vers gemalen peper toe. Bak de paddestoelen kort hard aan en draai het vuur dan op zacht. Laat de paddestoelen ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Na 5 minuten zijn de paddestoelen voldoende gebakken. Dit recept voor gebakken paddestoelen is nu helemaal klaar. Garneer tot slot met een beetje verse peterselie. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.