Bruschetta met gorgonzolaboter

Over bruschetta met gorgonzolaboter
Gorgonzola is een plaatsje in het noorden van Italië in de regio Lombardije. Dit plaatsje is de naamgever van de de wereld beroemde gelijknamige kaassoort. Gorgonzola kan op veel verschillende manieren worden toegepast en je komt deze kaassoort dan ook wel tegen in combinatie met pizza, pasta, risotto en vlees. Maar dus ook op deze bruschetta! Door de Gorgonzola te mengen met roomboter krijgt je een fantastische boter welke erg lekker smaakt op een bruschetta. Probeer het zelf eens!
Meer lekkere bruschetta recepten vind je in ons overzicht met antipasti recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: antipasti recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pel de teen knoflook. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
1Doe de roomboter in een kom samen met de gorgonzola en klop hier een mooie gladde boter van.
2Smeer het brood in met olijfolie en doe 3 tot 4 minuten in de oven. Wrijf daarna de knoflook over het krokant geworden brood.
3Smeer de gorgonzolaboter op de bruschetta en deze antipasti is finito! Geniet van deze bruschetta met gorgonzolaboter! Buon appetito!