Bruschetta tomaat

Bruschetta tomaat Bruschetta tomaat 0 0 5 0

maart 13, 2015

Bruschetta tomaat

Over bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat is misschien wel het bekendste antipasti recept ter wereld. Op vrijwel iedere menukaart van ieder Italiaanse restaurant komt dit recept bijna wel voor. Maar... het is natuurlijk niet perse noodzakelijk om dit lekkere gerecht in een restaurant te eten. Bruschetta met tomaat is een eenvoudig recept wat bijna niet mis kan gaan, dus als je op een 'doordeweekse' zondag tijd hebt, zou ik het gewoon zelf eens proberen!

Bekijk ook onze ander antipasti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: antipasti recept voor 2 personen

Ingrediënten

250g cherrytomaatjes

4 sneetjes stokbrood

1 teentje knoflook

4 eetlepels olijfolie extra vergine

2 eetlepels balsamico

Snufje zout

Verse zwarte peper

Verse basilicum

Voorbereiding

1Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij 4 schuine lange plakken van het stokbrood. Pel het teentje knoflook. Halveer de cherrytomaatjes.

Bereiding

1Smeer de sneetjes stokbrood in met een beetje Extra Vergine olijfolie.

2Leg de gehalveerde cherrytomaatjes voorzichtig in een ovenschaal. Voeg de olijfolie en de balsamico hier aan toe; mag trouwens ook iets meer balsamico zijn als je van lekker zoet houdt. Breng de tomaatjes op smaak met het snufje zout en de verse zwarte peper. Roer het geheel goed door, voordat het de oven in gaat.

3Zet de ovenschaal met de tomaatjes op het onderin de oven en de ingesmeerde sneetjes stokbrood bovenin.

4Haal na ongeveer 10 minuten de stokbroodjes uit de oven en smeer deze in met de knoflook. Als je dit gedaan hebt, haal je ook de tomaatjes uit de oven. Scheur nu de basilicum en strooi deze over de tomaatjes. Roer het geheel nog een klein beetje door en laat de tomaatjes daarna even rusten en afkoelen.

5Schep de tomaat nu voorzichtig op de geroosterde stokbroodjes en strooi hier nog een paar blaadjes gescheurde basilicum over heen. De bruschetta met tomaat is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.