Pasta tomaat en gehakt

Pasta tomaat en gehakt Pasta tomaat en gehakt 0 0 5 0

maart 25, 2015

Pasta tomaat en gehakt

Over pasta tomaat en gehakt

Pasta met tomaat en gehakt is een lekker stevig pasta recept voor een onstuimige herfstdag (zoals vandaag). De smaak van de tomatensaus wordt verrijkt door de Italiaanse rode wijn die in dit recept wordt gebruikt. Daardoor wordt de saus van tomaat en gehakt ook wat donkerder zoals op de afbeelding is te zien. Als je tijd hebt kun je er voor kiezen om de saus lekker lang te laten pruttelen, zodat er extra veel smaak wordt ontwikkeld. Indien je wat minder tijd hebt, niet getreurd, volg de stappen van dit recept en je creëert ook in 20 tot 30 minuten super veel smaak. Waar je ook voor kiest, dit is gegarandeerd een pasta recept om van te smullen! Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere pasta recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met recepten voor pasta!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

1 ui

1 teen knoflook

Boter

1 eetlepel oregano

300g gehakt

400g gepelde tomaat (Mutti)

100ml Italiaanse droge rode wijn

Zeezout

Vers gemalen peper

Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

1 eetlepel tomatenpuree (Mutti)

Voorbereiding

1Haal de schil van de ui en van de knoflook, snij beide ingrediënten vervolgens in kleine stukken. Snij ook de verse peterselie fijn met een scherp mes en schaaf alvast wat Parmigiano Reggiano.

Bereiding

1Smelt de boter in een koekenpan. Als de boter gloeiend heet is, doe je het gehakt in de pan. Bak het gehakt hard aan, zodat dit lekkere knapperig wordt en een mooie bruine kleur krijgt. Na een paar minuten doe je ook de ui, knoflook en oregano in de pan. Na wederom een paar minuten blus je het geheel af met de rode wijn.

2Geef de rode wijn een paar minuten de tijd om het gehakt maximaal smaak te geven. Als er nog een beetje wijn in de pan zit, doe je ook de gepelde tomaten erbij samen met de eetlepel tomatenpuree. Breng de saus van tomaat en gehakt gelijk op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kun je de saus heel kort of heel lang laten doorkoken. Kies je ervoor om de saus kort door te laten koken, dan begin je met het koken van de pasta en als de pasta klaar is voeg je de saus van gehakt en tomaat toe. Maar indien je veel tijd hebt, dan kun je gerust de deksel op de pan doen en de saus 2 uur zachtjes laten pruttelen. Je geeft de tomatensaus met gehakt hierdoor wel maximaal de kans om een heerlijke smaak te ontwikkelen. Een kooktijd tussen 10 minuten en 2 uur is natuurlijk ook prima.

3Voor het koken van de pasta zet je een pan water op het vuur en deze breng je aan de kook. Als het water kookt, dan doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Als de pasta net gaar is en dus nog lekker wat bite heeft, is deze voldoende gekookt. Giet de pasta af in een vergiet, doe deze terug in de pan en roer gelijk wat van de tomatensaus door de pasta. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.

4Serveer de pasta in een diep bord en schep nog een klein beetje van de saus met tomaat en gehakt op de pasta. Schaaf de Parmigiano Reggiano over de pasta en strooi er tot slot de verse peterselie overheen. Dit recept voor pasta met tomaat en gehakt is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.