Pasta met gehakt en olijven

Pasta met gehakt en olijven Pasta met gehakt en olijven 0 0 5 0

maart 24, 2015

Pasta met gehakt en olijven

Over pasta met gehakt en olijven

Wat is er nou leuker en lekkerder dan gewoon alle ingrediënten die je toevallig in een kastje hebt staan, bij elkaar zoeken en daar wat lekkers van maken. Dit recept voor pasta met gehakt en zwarte olijven is op deze manier tot stand gekomen. In de vriezer kwam ik wat Italiaans gekruid gehakt tegen; zeezout, peper, broodkruim en Parmigiano Reggiano. In de koelkast stonden nog wat zwarte olijven. Daarna sprokkelde ik nog een ui, een teentje knoflook en wat Italiaanse kruiden bij elkaar. En uiteindelijk stond helemaal achter in de kast nog 1 blikje gepelde tomaten van ons favoriete merk Mutti verstopt.

Wat er gebeurde kun je lezen in de stappen die horen bij dit recept voor pasta met gehakt en olijven. Halverwege het recept krijg je de keuze voor het kort of lang koken van de tomatensaus. Omdat het nog maar 1100 uur 's ochtends was toen ik begon met deze saus heb ik gekozen voor het koken van de saus voor de duur van ruim 2 uur. Het resultaat was een super smaakvolle geconcentreerde tomatensaus. Buon appetito!

Toch op zoek naar aan Italiaans recept..? Bekijk dan al onze recepten in het overzicht met Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta (Tortiglioni)

300g gehakt

1 ui

1 teen knoflook

1 eetlepel Italiaanse kruiden

100ml Italiaanse droge witte wijn

100g zwarte olijven

400g gepelde tomaten

3 eetlepels tomatenpuree

Zeezout

Vers gemalen peper

Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

10g boter

Voorbereiding

1Haal de schil van de ui en de knoflook af en snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Snij de zwarte olijven in ringetjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano alvast en hak de peterselie zo fijn mogelijk met een scherp mes.

Bereiding

1Verwarm de boter in een koekenpan. Als de boter is gesmolten en niet meer schuimt doe je het gehakt in de pan. Bak het gehakt gelijk flink aan, zodat dit snel bruin en knapperig wordt. Gehakt heeft de meeste smaak als dit een knapperige textuur heeft. Na een paar minuten doe je ook de ui, knoflook, Italiaanse kruiden en olijven in de pan. Bak deze ingrediënten ongeveer 3 tot 5 minuten mee met het gehakt.

2Blus de inhoud van de koekenpan af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat de wijn helemaal inkoken, wat de saus extra lekker maakt is wanneer de wijn aanbaksels begint te vormen aan de bodem van de koekenpan. Deze aanbaksels geven super veel smaak af aan de saus. Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan samen met de tomatenpuree. Breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Draai het vuur nu op zacht en laat de tomatensaus met gehakt en olijven lekker pruttelen. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kan dit 10 tot 20 minuten zijn, maar ook 1 uur of zelfs 2 uur. Kies je voor een lange bereidingstijd, doe de deksel dan wel op de pan. In dit geval wordt je geduld beloond met een extra geconcentreerde saus.

3Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan met een eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Als de pasta de juiste textuur heeft, giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Roer gelijk de saus door de pasta om te voorkomen dat de pasta gaat plakken.

4Dit recept voor pasta met gehakt en olijven is nu helemaal klaar. Serveer de pasta en garneer met wat verse peterselie. Maak het gerecht af door er nog wat Parmigiano Reggiano overheen te strooien. Geniet in ieder geval van dit recept voor pasta met gehakt en olijven. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.