Kip Involtini

Kip Involtini Kip Involtini 0 0 5 0

maart 25, 2015

Kip Involtini

Over Kip Involtini

Involtini di Pollo betekent in het Nederlands letterlijk 'rolletjes van kip'. In dit recept voor Kip Involtini wordt de kip eerst gevuld met spinazie en Parmigiano Reggiano. Tijdens het bakken van de kip krijgt dit recept bovendien een extra dimensie doordat de kip wordt afgeblust met witte wijn. Tijdens het bakken van de Kip Involtini ontstaat hierdoor een heerlijke smaak die je bij ieder hapje van de kip proeft. Op de afbeelding wordt de Kip Involtini geserveerd met in de oven gebakken aardappelen met rozemarijn en auberginepuree. Buon appetito!

Meer lekkere kip recepten vind je in ons overzicht met alle Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: kip recept voor 2 personen

Ingrediënten

2 kipfilets van de slager

150g spinazie

20g Parmigiano Reggiano

50ml Italiaanse droge witte wijn

Zeezout

Vers gemalen peper

Olijfolie

Boter

Voorbereiding

1Als je de kip bij de slager haalt, kun je alvast aan de slager vragen of hij de kipfilets voor je wil plat slaan. Om de kip goed te kunnen vullen en vervolgens te rollen is het handig om zo plat mogelijke kip te gebruiken. Eventueel kun je er zelfs voor kiezen om de kip zelf nog na te rollen met een deegroller. In dat geval leg je de kip op een stukje vershoudfolie en hiermee bedek je de kip ook. Vervolgens is het een koud kunstje om kip plat te rollen. Als je tevreden bent over de dikte van de kip, snij je de kip nog een beetje bij, zodat de vorm gelijkmatig is. Vergeet overigens niet de spinazie te wassen en de steeltjes van de blaadjes af te halen.

Bereiding

1Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, dan doe je de spinazie in de pan met een beetje zeezout. Bak de spinazie kort, 2 tot 3 minuten is voldoende om de spinazie volledig te laten slinken. Knijp het vocht uit de spinazie.

2Bestrooi de kip aan beide kanten met zeezout en peper. Verdeel de spinazie nu gelijkmatig over de kip. Zorg ervoor dat de spinazie het volledige oppervlak van de kip bedekt. Schaaf nu een lekker laagje Parmigiano Reggiano over de kip bovenop de spinazie. Rol de kip dicht en zet de gevulde kip nu vast met een prikker.

3Verwarm de boter in een koekenpan. Als de boter gloeiend heet is, dan bak je de kip hard aan. Zodra je de kip voor de eerste keer omdraait, draai je het vuur op laag. Laat de kip een paar minuten bakken, zodat deze aan alle zijden volledig dichtschroeit. Blus de Kip Involtini vervolgens af met de Italiaanse droge witte wijn. Draai de kip door de wijn, zodat de witte wijn de kip volledig bedekt en de smaak lekker in de Kip Involtini kan trekken.

4Het bakken van de kip duurt ongeveer 12 tot 15 minuten. Als je vaker kip bakt, dan voel je vanzelf aan wanneer de kip perfect is gebakken, zodat niet droog wordt. Als je in de kip drukt en de kip veert zachtjes terug, dan is de kip perfect gebakken. Veert de kip niet terug, dan is de kans groot dat deze van binnen droog is. Indien de kip nog erg zacht aanvoelt, dan weet je in ieder geval 100% zeker dat de kip nog niet gaar is.

5Dus controleer regelmatig hoe de kip aanvoelt om te bepalen of de Kip Involtini helemaal gaar is. Eventueel kun je de kip als je niet helemaal zeker bent door midden snijden. Veel plezier met het bereiden van dit recept voor Kip Involtini! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.