Frittata met courgette

Over frittata met courgette
Afgelopen week ontving ik nog een lekker recept van Monique van Delft, ditmaal de Frittata met courgette. Monique hebben wij in een eerder recept als eens voorgesteld, namelijk de Pomodoro piccante. Over de Frittata met courgette weet zij ons het volgende te vertellen.
'De frittata, kan je doen met courgettes, of alleen met uien (frittata alle cipolle), met artisjokken (frittata ai carciofi), heerlijk ook met spinazie en ricotta en eigenlijk met iedere bakgroente. In Rome doet men vaak de frittata con i carciofi. Typisch romeins. Het wordt een dikke hartige koek, die men warm als hoofdgerecht kan eten, of ook koud en als borrelhap gebruiken in schijfjes of punten gesneden. Je kan de frittata zelfs de volgende dag in een broodje doen, heerlijk.'
Bekijk ook Monique haar recept voor Pomodoro piccante.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 10 mins
- Hoeveelheid: frittata recept voor 2 tot 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de courgette in dunne schijfjes. Kluts de eieren en schaaf de Parmigiano Reggiano. Hak de peterselie helemaal fijn en pers de knoflook.
Bereiding
1Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette in ongeveer 5 minuten gaar. In de tussentijd voeg je in een kom de geklutste eieren samen met de Parmigiano Reggiano, de fijngehakte peterselie, de knoflook, het zout en vers gemalen peper natuurlijk.
2Als de courgette gaar is, doe je deze in de kom bij de eieren doen. Roer het geheel even om roeren en dan weer in de koekenpan doen. Als èèn kant gaar is, (5 minuten) een groot bord of schaal over de koekenpan leggen en omdraaien, de Frittata weer in de koekenpan doen om aan de andere kant te bakken. Geef de Frittata met courgette nog een paar minuutjes tijd voordat deze helemaal klaar is. Geniet in ieder geval van deze lekker Frittata met courgette. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Willy
maart 13, 2018
Super lekker iedereen in mijn familie is er dol op en als er over is neem ik het mee voor lunch op mijn werk in mijn Benton box
Ruud 070
augustus 14, 2024
Zeer lekkere fritata.
Wat het bereiden betreft.
Ik heb plakjes courgette telkens in een laagje olie gebakken in vier rondes. Daardoor liggen ze los in de pan en kun je ze makkelijk even keren. Na afloop uit laten druipen op keukenpapier. Verder heb ik ze niet gemengd met het ei, maar vervolgens de olie afgegoten en een dubbele laag courgette onderin de pan gelegd, eimengsel erop en weer een dubbele laag courgette.
Zachtjes het ei laten garen en vevolgens de pan nog even paar minuten in de oven zetten (als je pan dat kan hebben) om de bovenkant te laten stollen.
Was erg goed gelukt zo.