Gebakken courgette met verse munt

Gebakken courgette met verse munt Gebakken courgette met verse munt 4 0 5 1

april 17, 2017

Gebakken courgette met verse munt

Over gebakken courgette met verse munt

Toen we een paar jaar geleden in Puglia waren, toen viel het ons op dat in het uiterste zuiden van Italië vaak groente wordt geserveerd als antipasti. Iets anders wat ons toen opviel, was het gebruik van munt. Zo zie je maar weer dat eigenlijk iedere Italiaanse regio zijn eigen keuken kent met 'eigen' ingrediënten. Eigenlijk was dit de eerste keer dat we zo bewust werden gemaakt van het gebruik van munt, want dit hadden we niet eerder gezien. Op Sicilië gebeurt dit ook wel enigszins, maar in Puglia is dit heel gebruikelijk.

Dit recept voor gebakken courgette met verse munt hebben we een keertje gegeten in het plaatsje Locorotondo. Overigens bestelden we dit niet bewust, maar dit gerechtje werd geserveerd als een van de vele schaaltjes antipasti die we kregen. Sindsdien is dit gerechtje altijd in mijn hoofd blijven rondspoken om nog een keertje te maken. Bij deze dus. Ik hoop dat dit jullie net zo lekker smaakt als dat ons dat destijds heeft gedaan. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: courgette recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 courgette

Citroensap

Verse munt

Olijfolie

Zeezout

Voorbereiding

1Qua voorbereiding is dit recept voor gebakken courgette met verse munt super simpel. Maak de courgette schoon en snijd vervolgens de onderkant en de bovenkant ervan af. Vervolgens snijd je de courgette in de lengte doormidden en daarna in plakken van ongeveer een centimeter dik.

Bereiding

1Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan. Als de olijfolie heet is, doe je de plakken courgette in de pan. Strooi er wat zeezout overheen en bak de groente nu ongeveer 10 tot 15 minuten.

2Zodra de courgette mooi gaar is, en een lichte geelbruine kleur heeft, kun je deze uit de pan halen. Als de stukjes nog wat vet zijn van de olijfolie, dan kun je deze droog deppen met een stukje keukenpapier.

3Vervolgens leg je de gebakken courgette in een schaal. Knijp er wat citroensap overheen en garneer met wat gekneusde blaadjes verse munt. Dit recept voor gebakken courgette met verse munt is nu helemaal klaar.

Gerelateerde recepten

1 Review

Johan Brus

januari 12, 2023

Ook heerlijk!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.