Italiaanse groentesnack

Italiaanse groentesnack Italiaanse groentesnack 5 0 5 3

maart 15, 2015

Italiaanse groentesnack

Over Italiaanse groentesnack

Vroeger, en eigenlijk nog steeds, hadden de boerenfamilies in Italië een moestuin. Met grote regelmaat kwam het voor dat tijdens 1 oogst er een overschot aan tuinbonen was. Logischerwijs waren deze niet goed te bewaren. Een groot deel van de oogst werd om deze reden gefrituurd in olijfolie, daarna gezouten en bewaard in papieren zaken. Op deze manier was het mogelijk om de tuinbonen lang te bewaren en er van te genieten als zijnde groentesnack! In Italië wordt dit gerecht Fave genoemd en is in het zuiden van Italië ook nog steeds op de markt verkrijgbaar en worden deze vers voor je gebakken!

Meer recepten met tuinbonen vind je in ons overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 10 minuten
  • 10 minuten

    10 minuten

  • Hoeveelheid: tuinbonen recept voor 4 personen

Ingrediënten

750g tuinbonen

300 milliliter olijfolie

1 theelepel zeezout

1 theelepel verse peper

1 teen knoflook

Voorbereiding

1Week de tuinbonen 6 tot 8 uur in een pan met water. Krenk de tuinboon tussen duim en wijsvinger, zodat de binnenpeul eruit valt. Verwijder de schil en bewaar de binnenpeul. Herhaal dit principe bij alle tuinbonen. Spoel de binnenpeulen af in een vergiet en dep deze een beetje droog. Haal de knoflook uit zijn schil.

Bereiding

1Verwarm de de olijfolie in een hapjespan tot dat deze warm is. Bedek de pan met binnenpeulen tot de bodem niet meer zichtbaar is. Let op, zorg voor 1 laag binnenpeulen en voorkom dat deze worden gestapeld. Je kunt beter 2 of 3 keer bakken, dan 1 keer en dat dit niet goed gaat. Als de peulen in de pan liggen, voeg je ook de teen knoflook hierbij

2Roer de binnenpeulen regelmatig met een houten lepel zodat beide zijdes gelijkmatig worden gebakken. Zodra de binnenpeulen drijven, licht verkleuren en tegen het hout van de lepel aan tikken, moeten deze met een schuimspaan uit de pan worden gehaald. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk vet al van de binnenpeulen af is. Leg de binnenpeulen nu op een met keukenpapier bedekt bord of schaal. Strooi nu het zeezout en de peper erover en hussel het geheel door elkaar. Deze lekkere Italiaanse groentesnack is nu klaar. Geniet van deze lekkere zelf gemaakte nootjes!

Gerelateerde recepten

3 Beoordelingen

Dennis

maart 29, 2015

Beste Marianne,

Verse tuinbonen zijn vol van natuurlijke plant suikers en zetten uit in hete olie… dit is de reden van het poffen of het uit elkaar vallen…

Beter is het diepvries bonen te kopen en deze te ontdooien cq wellen in water… je zal zien dat na het verwijderen van de schil, pellen dmv de boon tussen je vingers te verdraaien, het bak resultaat zeker succesvol zal verlopen, en je geen pof effect krijgt…

Veel succes en geniet van de knapperige tuinboontjes..

Ciao

Marianne

maart 29, 2015

Bij mij gingen de boontjes al snel stuk tijdens het frituren. Ze waren ook erg jong en nog niet zo groot, zou dat het probleem zijn?

Dennis

maart 29, 2015

GRUUUWWELIJK LEKKKER MMMMM een 10

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.