Geroosterd kalfsvlees

Geroosterd kalfsvlees Geroosterd kalfsvlees 4 0 5 1

maart 16, 2015

Geroosterd kalfsvlees

Over geroosterd kalfsvlees

Geroosterd kalfsvlees is een kruidig vlees gerecht met een diversiteit aan smaken. De smaken van de witte wijn, de bouillon en alle kruiden komen tezamen op je bord waardoor het kalfsvlees een uitgesproken smaak krijgt.

Meer lekkere recepten met kalfsvlees vind je in ons overzicht met Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 5 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: vlees recept voor 1 persoon

Ingrediënten

300g kalfsvlees uit 1 stuk

1 klont roomboter

2 takjes tijm

100ml droge Italiaanse witte wijn

250ml runderbouillon

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel mosterd

Verse rozemarijn

Verse salie

Verse oregano

1 teentje knoflook

Voorbereiding

1Verwarm de runderbouillon en snij alle kruiden. Haal de knoflook uit de schil en snij deze zo klein mogelijk. Verwarm een oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan en smelt hierin de boter. Doe het kalfsvlees in de pan samen met de tijm en bak het vlees hard aan aan beide kanten. Zodra je de eerste kant van het vlees hebt gebakken, draai je dit om en zet je het vuur op zacht. Hou het kalfsvlees in beweging in de pan om te voorkomen dat het vet bruin wordt.

2Doe na circa 5 minuten de wijn in de pan en als dit volledig is verdampt, doe je wat bouillon in de pan. Zodra de bouillon is geabsorbeerd, doe je de volgende soeplepel bouillon in de pan. Doe dit net zo lang tot dat de bouillon op is. Maak ondertussen een mengsel van de olijfolie, de mosterd, de knoflook en alle kruiden.

3Als je klaar bent met het toevoegen van de bouillon, haal je het kalfsvlees uit de pan en leg je dit op een stuk zilverfolie. Smeer het vlees in met het kruidenmengsel en sluit het zilverfolie rondom het kalfsvlees. Leg het pakketje nu 10 tot 15 minuten in de oven, zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken en het kalfsvlees kan roosteren. Het geroosterde kalfsvlees is nu klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Gaby

november 9, 2019

Het is allemaal lekker maar misschien zou je ook wat advies over bijgerechten kunnen geven. En dan bedoel ik bij alle gerechten.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.