Ossenhaas met Gorgonzola saus

Ossenhaas met Gorgonzola saus Ossenhaas met Gorgonzola saus 5 0 5 3

maart 23, 2015

Ossenhaas met Gorgonzola saus

Over ossenhaas met Gorgonzola saus

Dit recept voor Ossenhaas met Gorgonzola saus behoort tot een van onze favorieten. Voor de hobby- of thuiskok waar ik mijzelf ook onder schaar blijft het toch altijd een leuke uitdaging om het perfecte stukje vlees te bakken. Het bakken van een goede ossenhaas begint al met het op kamertemperatuur laten komen van het vlees. Als je dit niet doet, wordt het erg lastig om het vlees van binnen op de juiste temperatuur te krijgen zonder dat dit ten kostte van de buitenkant gaat. En voor de buitenkant geldt weer dat deze gelijk hard moet worden aangebakken om extra veel smaak te creëren maar zonder dat deze verbrandt. Tot slot moet de ossenhaas niet te kort, maar ook zeker niet te lang in de oven om de juiste garing te realiseren. Je wilt natuurljik niet als je net bij de slager een heerlijke ossenhaas hebt gehaald, dat deze van binnen droog is... Kortom, het bakken van een lekkere ossenhaas komt heel precies. Heel veel plezier toegewenst met het bereiden van dit recept voor Ossenhaas met Gorgonzola saus. Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere vlees recepten..? Bekijk dan ons overzicht met alle Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: vlees recept voor 1 persoon

Ingrediënten

1 ossenhaas (300 gram)

25g roomboter

100ml room

50g Gorgonzola

Vers gemalen peper

Zeezout

Olijfolie

Voorbereiding

1Haal de ossenhaas uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Dit duurt ongeveer 30 tot 60 minuten, dus zorg ervoor dat je het vlees ruimschoots van tevoren uit de koelkast haalt. Eventueel kun je voor een mooie ossenhaas het vlees nog een klein beetje bijsnijden. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereiding

1Wrijf de ossenhaas in met olijfolie en maal hier verse peper overheen en bestrooi met grove korrels zeezout. Verwarm de boter in de pan. Als de boter gloeiend heet is en dus niet meer schuimt, leg je de ossenhaas in de pan. Bak 1 kant van de ossenhaas voor de duur van ongeveer 60 tot 90 seconden, zodat deze lekker is dicht geschroeid. Draai de ossenhaas om, draai het vuur op zacht en bak het vlees ook aan de andere kant 60 tot 90 seconden. Zorg er wel voor dat je de ossenhaas in beweging houdt.

2Na maximaal 3 minuten zet je de pan in de oven voor de uur van 8 tot 9 minuten. Dit is de tijd die nodig is om de ossenhaas medium rare te bakken zoals op de afbeelding. Na 8 tot 9 minuten haal je het vlees uit de oven. Wikkel het vlees is een stukje aluminiumfolie en laat nu 10 tot 12 minuten rusten. De ossenhaas moet namelijk net zo lang rusten als dat deze heeft gebakken.

3Ondertussen heb je natuurlijk mooi de gelegenheid om de Gorgonzola saus te bereiden. Eigenlijk is dit heel simpel. Gebruik dezelfde koekenpan voor de Gorgonzola saus. Laat de aanbaksels van het vlees in de pan zitten. Doe de room in de pan en maak de aanbaksels los en roer deze door de room. Vervolgens smelt je de Gorgonzola in de room, zodat er een mooie saus ontstaat. Proef de Gorgonzola saus en eventueel kun je nog een klein beetje vers gemalen peper en zeezout toevoegen om de saus hoger op smaak te krijgen.

4Als ook de ossenhaas lang genoeg heeft gerust, is dit recept voor Ossenhaas met Gorgonzola saus helemaal klaar. Om het vlees op een mooie manier te presenteren, kun je dit het beste met een scherp mes in plakjes snijden en op een bord leggen. Doe er een lekkere schep Gorgonzola saus overheen en smullen maar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Tjerk Kleisma

september 25, 2021

Ciao Jonathan,

Bij dit gerecht heb ik venkel gebruikt.
Buon appetito!

Jonathan

september 25, 2021

Dag Tjerk, Dit ziet er echt heerlijk uit! Welk soort groente (en bereiding daarvan) heeft u gebruikt bij dit gerecht? Zie uw foto bij het recept, alvast dank!

Dennis

april 8, 2018

Heb het gemaakt volgens de adviezen het was heerlijk. Dank voor dit recept.

daphne

juni 10, 2016

Super lekker echt een aanrader!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.