Gnocchi Burro Salvia e Parmigiano

Gnocchi Burro Salvia e Parmigiano Gnocchi Burro Salvia e Parmigiano 0 0 5 0

september 20, 2015

Gnocchi Burro Salvia e Parmigiano

Gnocchi Burro Salvia e Parmigiano

Gnocchi Burro Salvia en Parmigiano betekent in het Nederlands letterlijk gnocchi met boter, salie en Parmezaanse kaas. Parmigiano Reggiano is namelijk een bekende soort kaas uit het midden van Italië. Voor wie gnocchi nog niet kent... Gnocchi is een bijzondere soort pasta die wordt gemaakt van aardappel, meel en ei. Vooral in het noorden van Itali wordt gnocchi veel gegeten en in het zuiden kom je deze soort pasta minder vaak tegen. Het bijzondere aan gnocchi is de super korte kooktijd. Doordat de aardappel in de gnocchi al gaar is, hoeft alleen het meel en het ei nog te garen. Door de verhoudingen van de aardappel, het meel en ei is de kooktijd erg kort.

Dit recept voor Gnocchi Burro Salvia e Parmigiano is een bekend recept uit de Italiaanse keuken. De oorsprong van dit gerecht ligt als bij zoveel Italiaanse gerechten bij de arme Italiaanse bevolking. Met een paar simpele ingrediënten die weinig kosten werd vroeger geprobeerd om toch een smaakvol gerecht te maken. Door de boter te smelten en de smaak van de salie hier helemaal in te laten trekken, ontstond er een heerlijk botersaus die helemaal in de gnocchi trekt. De Parmezaanse kaas past perfect bij deze smaken en geeft de gnocchi nog net even wat extra smaak. Geniet van dit lekkere recept voor Gnocchi Burro Salvia e Parmigiano en veel plezier toegewenst bij de bereiding. Buon appetito!

Meer lekkere gnocchi recepten vind je natuurlijk gewoon op onze pagina met gnocchi recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Gnocchi recept voor 2 personen

Ingrediënten

250g gnocchi

50g roomboter

10 blaadjes salie

25g Parmezaanse kaas

Zeezout

Voorbereiding

1Gnocchi Burro Salvia e Parmigiano is een super simpel recept waarbij de de pure smaken van de ingrediënten eigelijk gewoon voor zich spreken. Qua voorbereiding is het enige wat je hoeft te doen voor dit recept alleen de Parmigiano Reggiano kaas schaven en meer is er niet.

Bereiding

1Smelt de boter op laag vuur in een koekenpan. De boter moet warm worden maar vooral niet te heet. Het is belangrijk dat de boter ook zijn mooie goud bruine kleur behoudt en vooral niet verbrand, dit gaat namelijk ten kostte van de smaak. Als de boter warm is, leg je de blaadjes salie in de pan.

2Verwarm de salie in de boter gedurende 8 tot 10 minuten, zodat de smaak van de salie helemaal in de boter kan trekken en er eigenlijk gesmolten salieboter ontstaat. Let hierbij wel goed op dat de salie niet te heet wordt, dus het is verstandig om het vuur terug te draaien op een zeer lage stand.

3Ondertussen verwarm je een pan water voor het koken van de gnocchi. Als het water van de gnocchi kookt, doe je een flinke eetlepel zeezout in het water. Vervolgens doe je ook de gnocchi voorzichtig in de pan met behulp van een schuimspaan.

4Je zult merken dat de gnocchi erg snel kookt en dus gaar is. Meestal drijven alle gnocchi binnen 1 tot 2 minuten al aan het oppervlak van de pan met water. Als dit het geval is, schep je de gnocchi er voorzichtig uit. Dit doe je eveneens met een schuimspaan.

5Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk vocht van de gnocchi is en leg de gnocchi dan in de koekenpan met de boter en de salie. Schep de gnocchi door de gesmolten boter, zodat die heerlijke smaak gelijk in de gnocchi trekt. Laat de gnocchi nog 1 minuut in de pan zitten en dan is het tijd om op te dienen.

6Schep de gnocchi in een mooi diep bord en verdeel de blaadjes salie eerlijk over de borden. De resterende salieboter schep je over de gnocchi. Schaaf tot slot lekker wat Parmigiano Reggiano over de gnocchi en dit recept voor Gnocchi Burro Salvia en Parmigiano is helelaal klaar. Geniet van dit lekkere gnocchi gerecht met boter en salie in de hoofdrol. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.