Gnocchi met prei

Gnocchi met prei Gnocchi met prei 0 0 5 0

maart 22, 2015

Gnocchi met prei

Over gnocchi met prei

Gnocchi met prei is weer een mooi voorbeeld van hoe een paar eenvoudige ingrediënten tezamen een heerlijke gerecht vormen. Door de prei samen met de sjalot en de knoflook in de oven te bereiden komt deze hoog op smaak. De zachte smaak van de gnocchi gaat perfect samen met de heerlijke prei creme die je uiteindelijk bereidt. Dit is echt zo'n lekker gnocchi gerecht waar je de liefhebber van de vegetarische keuken een groot plezier mee doet!

Toch op zoek naar een andere recept voor gnocchi..? Bekijk dan ons overzicht met alle recepten voor gnocchi!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 5 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: gnocchi recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

500g gnocchi

1 hele dikke prei

2 sjalotten

2 tenen knoflook

200ml groentebouillon

Zeezout

Vers gemalen peper

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de prei in mooie dunne ringen en spoel deze daarna af om het achter gebleven zand te verwijderen. Verwijder de schil van de sjalot en knoflook en snij de in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de bouillon alvast zachtjes op het vuur.

Bereiding

1Doe de prei samen met de knoflook en sjalot in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en maal er lekker wat verse peper overheen en zeezout. Hussel de ingrediënten door elkaar, zodat deze allemaal met een dun laagje olijfolie zijn bedekt.

2Zet de schaal in de oven voor de duur van 40 minuten. Halverwege de bereidingstijd haal je de schaal 1 keer uit de oven, hussel alle ingrediënten door elkaar en zet daarna terug in de oven voor de resterende 20 minuten.

3Als de 40 minuten voorbij zijn, doe je inhoud van de schaal in een staafmixer/blender/keukenmachine. Voeg de bouillon toe en zet de machine aan. Er ontstaat nu een mooie gladde prei creme. Proef de prei creme en voeg desgewenst nog wat vers gemalen peper en zeezout toe.

4Zet een pan water op het vuur voor het koken van de gnocchi. Als het water kookt, doe je de gnocchi voorzichtig in de pan met een schuimspaan. Voeg een eetlepel zeezout toe en kook de gnocchi in een paar minuten gaar. Als de gnocchi drijft aan het oppervlak van het water, dan weet je dat deze klaar is.

5Haal de gnocchi weer voorzichtig uit de pan met een schuimspaan. Roer de gnocchi door de prei creme. Garneer tot slot met nog een klein beetje verse peterselie en schaaf er lekker wat Parmigiano Reggiano overheen. Dit recept voor gnocchi met prei is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.