Gnocchi met gorgonzola

Gnocchi met gorgonzola Gnocchi met gorgonzola 0 0 5 0

maart 21, 2015

Gnocchi met gorgonzola

Over gnocchi met gorgonzola

Gnocchi met Gorgonzola saus is misschien wel het snelst te bereiden recept wat te vinden is op AllesOverItaliaansEten.nl. Bovendien is het super simpel te bereiden, maar als je dit gerecht eenmaal proeft zou je dat niet verwachten. Ook dit is dus weer een typische voorbeeld van de klassieke Italiaanse keuken om met slechts 6 ingrediënten iets heerlijks op tafel te zetten. Eventueel was het ook met 3 ingrediënten gelukt. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor Gnocchi met Gorgonzola saus. Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander gnocchi recept..? Bekijk dan het volledige overzicht met gnocchi recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: gnocchi recept voor 2 personen

Ingrediënten

250g gnocchi

200ml room, Panna van Chef

100g Gorgonzola

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit recept voor gnocchi met gorgonzola bestaat uit slechts 2 eenvoudige handelingen. Snij de Gorgonzola in kleine blokjes en hak de verse peterselie met een scherp mes helemaal fijn.

Bereiding

1Ook de daadwerkelijke bereiding van dit recept gaat super snel. Zet een pan water op het vuur om de gnocchi in te koken. Ondertussen doe je de room en de blokjes gorgonzola in een pannetje en deze zet je zachtjes op het vuur. Verwarm de room en zorg ervoor dat de Gorgonzola smelt. Hou het pannetje goed in de gaten en doe dit met een beetje beleid. Zodra de Gorgonzola helemaal is gesmolten proef je de saus en desgewenst voeg je nog wat vers gemalen peper en wat zeezout toe om de saus perfect op smaak te krijgen.

2Zodra het water kookt, doe je de gnocchi in de pan samen met een kleine eetlepel zeezout. Doe de gnocchi voorzichtig in de pan, want de gnocchi kan behoorlijk plonzen en niemand zit te wachten op spetters kokend water. De gnocchi is gaar, als deze drijft aan het oppervlak van het water.

3Giet de gnocchi af, doe deze terug in de pan en doe de gehakt peterselie bij de gnocchi samen met de Gorgonzola saus. Roer het geheel goed door en dien op in diepe borden. Garneer met nog een klein beetje peterselie en dit recept vor gnocchi met Gorgonzola is helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.