Kip Pizzaiola

Kip Pizzaiola Kip Pizzaiola 5 0 5 3

maart 25, 2015

Kip Pizzaiola

Over Kip Pizzaiola

Kip alla Pizzaiola is een heerlijk recept voor kip met tomatensaus en oregano. Het woord Pizzaiola betekent letterlijk 'pizzabakster'. Eigenlijk is Kip Pizzaiola dus kip met een saus zoals een pizzabakster deze zou maken of zou gebruiken voor haar pizza. Pizzaiola saus is ontstaan doordat de arme Italiaanse bevolking, en vooral in Napoli, restjes goedkoop vlees gaarden in tomatensaus, zodat het vlees toch een lekkere smaak kreeg. In dit recept voor Kip alla Pizzaiola wordt de kip eerst kort gebakken, zodat de buitenkant van de kip is gekarameliseerd en daardoor extra veel smaak heeft. Daarna wordt de kip verder gegaard in de Pizzaiola saus zoals het traditionele recept voorschrijft. Geniet van dit lekkere recept voor Kip alla Pizzaiola. Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander Italiaanse kip recept..? Bekijk deze in ons complete overzicht met Italiaanse vlees recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: kip recept voor 4 personen

Ingrediënten

4 kipfilets

Vers gemalen peper

Zeezout

100ml Italiaanse droge witte wijn

1 dikke klont boter

3 eetlepels olijfolie

2 sjalotten

1 teen knoflook

200g zwarte olijven (zonder pit)

2 eetlepels oregano

400g gepelde tomaten

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de sjalotten en de teen knoflook en snij deze vervolgens in kleine stukjes. Snij de olijven in mooi dunne ringetjes en hak de peterselie alvast helemaal fijn. Maal lekker wat zeezout en verse peper op beide zijden van de kip.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe de sjalot, knoflook, oregano en zwarte olijven in de pan. Bak deze ingrediënten een paar minuten in de olijfolie, zodat de smaken goed los kunnen komen. Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan en breng je het geheel voor de Pizzaiola saus gelijk op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Zet het vuur op zacht en laat de Pizzaiola saus lekker pruttelen, zodat er flink wat smaak wordt ontwikkeld.

2Op een andere pit zet je nog een koekenpan. Smelt in deze koekenpan de boter en als de boter gloeiend heet is, bak je de kip hard aan. Bak de kip snel mooi bruin en blus deze dan af met de witte wijn. Laat de witte wijn een paar minuten meekoken met de kip tot dat deze volledig is ingekookt. Zorg ervoor dat er aanbaksels van de witte wijn ontstaan op de bodem van de koekenpan. Zodra dit het geval is, hevel je de Pizzaiola saus over naar de pan met de kip. De kip gaart nu in een kleine 10 minuten perfect gaar. Dit recept voor Kip Pizzaiola is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Jan

juli 28, 2020

Echt een heerlijk gerecht en het ziet er nog leuk uit ook!

Anita

oktober 14, 2018

Recept heb ik al paar keer gemaakt en met meerdere mensen gedeeld..elke keer weer een succes. Ik doe er zelf nog verse basilicum bij…buon appetito????

Jody

februari 23, 2018

Heeeerlijk!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.