Italiaanse gehaktballen

Italiaanse gehaktballen Italiaanse gehaktballen 4 0 5 1

maart 15, 2015

Italiaanse gehaktballen

Over Italiaanse gehaktballen

Deze Italiaanse gehaktballen zijn ongekend lekker en een ware bom vol met smaken welke explodeert in je mond. Gehaktballen goed kruiden is natuurlijk altijd een vereiste, maar dit kruidenmengsel geeft het gehakt al een bijzondere smaak. Maar de grote verrassing is natuurlijk het bolletje buffelmozzarella wat tijdens het bakken is gesmolten in het gehakt. Dit is echt zo'n gerecht dat als je dit 1x hebt gemaakt, dit vaker op je bord komt te liggen.

Meer recepten met gehakt vind je in ons overzicht met alle Italiaanse vlees recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: gehaktballen voor 2 personen

Ingrediënten

2 bolletjes Mozzarella

250g kalfsgehakt

Olijfolie 1 teentje knoflook

1 sjalot

Verse peper

1 theelepel zeezout

Peterselie

Rozemarijn

Salie

Basilicum

1 eetlepel tomatenpuree

1 ei

1 beschuit

Voorbereiding

1Snij de knoflook en de sjalot in piepkleine stukjes. Snij alle kruiden (peterselie, rozemarijn, basilicum en salie) helemaal fijn. Kluts het ei en verkruimel de beschuit.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de stukjes knoflook en sjalot. Na 2 minuutjes doe je ook alle kruiden in de koekenpan. Bak de kruiden kort mee, 1 tot 2 minuten, en verwarm dan tenslotte ook de tomatenpuree met het kruidenmengsel.

2Kruid het gehakt nu met de verse peper, zeezout, het kruidenmengsel uit de koekenpan, ongeveer de helft van het geklutste ei en de verkruimelde beschuit.

3Verdeel het gehakt nu in 2 delen en maak er per deel een plat geheel van. Leg op ieder deel gehakt een bolletje mozzarella. ‘Vouw’ vervolgens het gehakt om het bolletje mozzarella heen en draai nu 2 mooie gehaktballen.

4Braad de gehaktballen in ongeveer 25 minuten gaar. Geniet van deze echte Italiaanse gehaktballen met mozzarella! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

f.melief

augustus 30, 2017

leuke recepten ga zo door

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.