Kip uit de oven

Kip uit de oven Kip uit de oven 0 0 5 0

maart 18, 2015

Kip uit de oven

Over kip uit de oven

Het leuke aan kip uit de oven is dat je hiervoor verschillende soorten kip kan gebruiken. In dit recept is gekozen voor lekkere kipkarbonades, maar je kunt dit gerecht ook prima bereiden met kippenvleugels, drumsticks, kippenbouten en zelfs voor de variatie met konijn. Let op, deze konijnenbouten moeten wel 15 minuten langer in de oven. Na een uur is de kip zo lekker mals dat deze bijna gelijk van het botje valt. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat de kip in de oven droog wordt. Hiervoor heeft deze lang genoeg in de citroensap gemarineerd!

Meer Italiaanse kip recepten kun je vinden in ons overzicht met alle Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 1 hr
  • 10 mins

    1 hr

  • Hoeveelheid: kip recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 kilo kipkarbonades

Olijfolie

Zeezout

1 eetlepel tijm

1 eetlepel rozemarijn

1 citroen

Voorbereiding

1Leg de kip in een schaal en bestrooi deze aan beide kant met zeezout. Snij de citroen in tweeën en knijp het citroensap uit over de kip. Laat nu 2 uren afgedekt marineren gewoon op het aanrecht. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Haal de kip uit de marinade en leg deze in een braadslee. Besprenkel de kip met olijfolie en strooi daarna de rozemarijn en tijm over de kip. Zet de braadslee een uur in de oven. Tijdens dit uur draai je de kip 3 tot 4 keer om. Iedere keer dat je de kip omdraait, giet je met een lepel het braadvocht over de kip.

2Na een uur is de kip uit de oven klaar en valt deze bijna botje af. Rasp de schil van de citroen over de kip voor een lekkere frisse smaak! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.