Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes Italiaanse gehaktballetjes 0 0 5 0

maart 15, 2015

Italiaanse gehaktballetjes

Over Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes kun jij serveren bij meerdere gerechten en verschillende gelegenheden. Zo kun je deze lekkere gekruide gehaktballetjes gewoon in een schaaltje op tafel zetten tijdens de borrel. Verder misstaan deze gehaktballetjes ook zeker niet bij een lekker pasta recept in combinatie met een goede tomatensaus. Maar je kunt deze natuurlijk ook gewoon serveren bij de groente. Lekkere gehaktballetjes zijn dus eigenlijk gewoon altijd welkom en er is altijd wel een excuus te bedenken om deze op tafel te zetten.

Meer recepten met gehakt vind je in ons overzicht met Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: gehakt recept voor 2 personen

Ingrediënten

250g kalfsgehakt

Olijfolie

1 teentje knoflook

1 sjalot

Alle Italiaanse kruiden die je in huis hebt

1 eetlepel tomatenpuree

1/2 geklutst ei

Verse peper

1 theelepel zeezout

Klontje roomboter

Voorbereiding

1Snij de knoflook en sjalotten in piep kleine stukjes. Hak alle kruiden die je hebt kunnen verzamelen eveneens in kleine stukjes. Kluts het ei en kruimel de beschuit hier doorheen.

Bereiding

1Doe het gehakt in een schaal. Voeg allereerst de verse peper en het zeezout toe aan het gehakt.

2Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en verwarm de olijfolie. Fruit de knoflook en de uitjes in de olijfolie tot dat deze een mooi kleur krijgen, maar bak dit vooral niet door, dan gaat de smaak eraf.

3Doe vervolgens ook de Italiaanse kruiden in de pan en bak dit op een zachtjes vuurtje mee. Als laatste doe je ook de tomatenpuree in de pan. Zodra het geheel warm is, haal je dit gelijk van het vuur en meng je dit mengsel met het kalfsgehakt.

4Tot slot voeg je ook de helft van het geklutste ei met beschuit toe aan het kalfsgehakt. Draai in totaal 6 tot 8 gehaktballetjes en bak deze in ongeveer 10 tot minuutjes gaar in de koekenpan. Dit is het ultieme recept voor heerlijke gekruide Italiaanse gehaktballetjes! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.