Pollo alla Milanese

Pollo alla Milanese Pollo alla Milanese 0 0 5 0

maart 18, 2015

Pollo alla Milanese

Over Pollo alla Milanese

De naam van dit gerecht doet waarschijnlijk al vermoeden waar dit lekkere vleesrecept oorspronkelijk vandaan komt, namelijk de hoofdstad van Lombardije, Milano! Pollo alla Milanese is lekkere sappige kip in een krokant jasje. De bereidingswijze ‘alla Milanese’ staat ook voor gepaneerd. Een vergelijkbaar recept is Scaloppina alla Milanese, het verschil is dat dit recept met kalfsfilet wordt bereid.

Op de afbeelding wordt het recept geserveerd met Risotto met Saffraan en een dressing van Gremolata. Op zoek naar meer lekkere vlees gerechten, kijk dan nog even in het overzicht met Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: kip recept voor 1 persoon

Ingrediënten

1 kipfilet

1 ei

Paneermeel

Verse peper

Zeezout

Een dikke klont boter

Voorbereiding

1Haal de kipfilet uit de koelkast en laat deze in ongeveer een uur tijd op kamertemperatuur komen. Sla de kipfilet daarna plat met een vleeshamer of koekenpan. De gewenste dikte is ongeveer 1,5 centimeter, gewoon een lekkere dikke schnitzel. Kruid de kip met verse peper en zeezout en masseer dit een beetje in de kip.

Bereiding

1Kluts het ei en doe het gekluste ei in een schaal of bord met een rand. Leg op een ander bord de paneermeel alvast klaar. Zorg ervoor dat je zeker weet dat dit voldoende paneermeel is om de kip volledig mee te bedekken. Haal nu de kip door het geklutste ei en bedek deze met een lekker laagje paneermeel.

2Smelt een dikke klont boter in een koekenpan. Als de boter mooi geel bruin van kleur is, leg je de Pollo alla Milanese in de pan. Bak de kip in 2 minuten goudbruin. Draai de kip om in de pan en zet het vuur op zacht. De Pollo alle Milanese heeft in totaal ongeveer 10 minuten nodig om helemaal gaar te bakken. Blijf de kip regelmatig draaien. Bak vooral niet langer, want dit gaat ten kostte van de sappigheid van het vlees. Geniet van deze heerlijke Pollo alla Milanese, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.