Pollo alla Milanese

Over Pollo alla Milanese
De naam van dit gerecht doet waarschijnlijk al vermoeden waar dit lekkere vleesrecept oorspronkelijk vandaan komt, namelijk de hoofdstad van Lombardije, Milano! Pollo alla Milanese is lekkere sappige kip in een krokant jasje. De bereidingswijze ‘alla Milanese’ staat ook voor gepaneerd. Een vergelijkbaar recept is Scaloppina alla Milanese, het verschil is dat dit recept met kalfsfilet wordt bereid.
Op de afbeelding wordt het recept geserveerd met Risotto met Saffraan en een dressing van Gremolata. Op zoek naar meer lekkere vlees gerechten, kijk dan nog even in het overzicht met Italiaanse vlees recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: kip recept voor 1 persoon
Voorbereiding
1Haal de kipfilet uit de koelkast en laat deze in ongeveer een uur tijd op kamertemperatuur komen. Sla de kipfilet daarna plat met een vleeshamer of koekenpan. De gewenste dikte is ongeveer 1,5 centimeter, gewoon een lekkere dikke schnitzel. Kruid de kip met verse peper en zeezout en masseer dit een beetje in de kip.
Bereiding
1Kluts het ei en doe het gekluste ei in een schaal of bord met een rand. Leg op een ander bord de paneermeel alvast klaar. Zorg ervoor dat je zeker weet dat dit voldoende paneermeel is om de kip volledig mee te bedekken. Haal nu de kip door het geklutste ei en bedek deze met een lekker laagje paneermeel.
2Smelt een dikke klont boter in een koekenpan. Als de boter mooi geel bruin van kleur is, leg je de Pollo alla Milanese in de pan. Bak de kip in 2 minuten goudbruin. Draai de kip om in de pan en zet het vuur op zacht. De Pollo alle Milanese heeft in totaal ongeveer 10 minuten nodig om helemaal gaar te bakken. Blijf de kip regelmatig draaien. Bak vooral niet langer, want dit gaat ten kostte van de sappigheid van het vlees. Geniet van deze heerlijke Pollo alla Milanese, buon appetito!