Worst met aardappelen uit de oven

Worst met aardappelen uit de oven Worst met aardappelen uit de oven 4 0 5 1

maart 22, 2015

Worst met aardappelen uit de oven

Over worst met aardappelen uit de oven

Hoewel op de afbeelding van dit recept de aardappel zeer goed is vertegenwoordigd is 'the hero of the dish' natuurlijk de worst. Zorg ervoor dat je bij de slager lekkere verse worsten haalt voor het beste resultaat. Veel slagers hebben wel Italiaanse of anders boeren worsten welke perfect passen in dit recept. De aardappelen hebben in dit gerecht een ondersteunende functie. Doordat je de worsten in de oven bakt, smelt het vet uit de worsten. Dit vet wordt tijdens het bakken weer opgenomen door de aardappelen, waardoor deze ook een veel intensere smaak krijgen. Erg lekker!

Overigens wordt dit recept in Italië 'Salsiccia con patate al forno' genoemd. Dit betekent niet anders dan worst met aardappel uit de oven, dus gewoon de titel van dit recept. Maar als je echt indruk wil maken op je gasten dan, laat je dit natuurlijk even vallen... In ieder geval veel plezier toegewenst met het bereiden van dit lekkere, rustieke recept voor worst met aardappelen uit de oven! Buon appetito!

Voor meer lekkere recepten met vlees, bekijk je natuurlijk gewoon ons overzicht met Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: vlees recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

3 verse Italiaanse worsten

4 tot 6 aardappelen

2 tenen knoflook

2 sjalotten

1 takje rozemarijn

Vers gemalen peper

Zeezout

Olijfolie

Voorbereiding

1Snij de worsten open en haal het worstvlees uit het velletje. Schil de aardappelen, was deze en snij daarna in dobbelstenen van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Verwijder de schil van de knoflook en sjalot en snij deze in grove stukken. Haal de naaldjes van het takje rozemarijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Doe de aardappelen in een ovenschaal samen met het vlees van de worsten, de sjalot, knoflook en rozemarijn. Voeg peper en zeezout toe om dit recept voor worst met aardappelen uit de oven op smaak te brengen. Als laatste schenk je wat olijfolie over het geheel. Hussel alle ingrediënten goed door elkaar met je handen en als alles bedekt is met een dun laagje olijfolie, kan het gerecht de oven in.

2Zet de schaal in de oven voor de duur van 40 minuten. Haal na 20 minuten de schaal uit de oven en check hoe gaar de inhoud is. Hussel alle ingrediënten nog een keer goed door en zet de schaal weer terug in de oven. Als het goed is, zien de stukken worst er na 40 minuten lekker bruin uit en zijn deze bovendien heerlijk knapperig. Controleer of de aardappelen ook goed gaar zijn. Mocht dit per abuis niet geval zijn, dan zet je de schaal natuurlijk nog een 10 of 15 minuten langer in de oven, geen enkel probleem. Dit recept voor worst met aardappelen uit de oven is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

mei 15, 2016

Beste C. Haser,

Ontzettend leuk dat jij zo enthousiast bent over dit recept.
Wij vinden het zelf ook erg lekker 😉

Ciao!

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

C. Haser

mei 15, 2016

Erg lekker alternatief voor de Hollandse manier. Eenvoudig klaar te maken en sindsdien alleen nog maar met dit recept gegeten.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.