Lamsstoofpot

Lamsstoofpot Lamsstoofpot 4 0 5 3

mei 20, 2018

Lamsstoofpot

Over dit recept voor lamsstoofpot

Stoofpotjes blijven tot mijn favoriete recepten behoren. Ook met stoofpotjes kun je natuurlijk perfect gebruik maken van de seizoensinvloeden. Momenteel is het volop lente en daarom zijn lamsvlees en kalfsvlees perfecte ingrediënten om mee aan de slag te gaan. Bij dit recept speelt lamsvlees logischerwijs de hoofdrol.

In goed Italiaanse wordt dit recept 'spezzatino di agnello' genoemd. Het leuke aan dit recept is dat de aardappelen ook helemaal worden mee gestoofd. De smaak van de wijn en de bouillon trekt daardoor niet alleen in het vlees, maar dus ook in de aardappelen. Deze krijgen daardoor een mooie bruine kleur, maar nog belangrijker ook een heerlijke smaak! Een andere prettige bijkomstigheid bij dit gerecht is dat de stooftijd korter is dan bij bijvoorbeeld rundvlees. Kortom, gewoon een keertje maken nu het nog lente is. Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander Italiaans vlees recept..? Bekijk dan ons overzicht met al onze vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 2 hrs
  • 10 mins

    2 hrs

  • Hoeveelheid: lamsvlees recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

500g lamsstoofvlees

500g aardappelen

Olijfolie

100ml droge witte wijn

500ml runderbouillon

Een takje rozemarijn

Een paar blaadjes salie

Een takje tijm

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Snijd het lamsvlees in kleine blokjes. Eventueel kun je ook aan de slager vragen om dit alvast voor je te doen. Dit scheelt weer een klein beetje tijd.

2Schil de aardappelen. Spoel de aardappelen schoon en snijd deze vervolgens in blokjes die ongeveer net zo groot zijn als de blokjes lamsvlees.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een braadpan. Als de olie warm is, doe je de rozemarijn, salie en tijm in de pan. Bak deze kruiden zachtjes een paar minuutjes, zodat de smaken goed los kunnen komen.

2Vervolgens doe je ook het vlees in de pan en draai je het vuur open, zodat het vlees hard wordt aangebakken en de buitenkant een bruine kleur krijgt.

3Blus de inhoud van de pan af met de witte wijn. Laat de de wijn zo'n 2 tot 3 minuten inkoken.

4Daarna doe je ook de aardappelen en de bouillon in de pan. Voeg een klein beetje zeezout toe en vers gemalen peper.

5Breng de inhoud van de pan aan de kook. Draai het vuur dan op zacht en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees in ongeveer 1 tot 1,5 uur. Als het goed is, valt het lamsstoofvlees dan uit elkaar als jij er zachtjes met een vork in prikt.

6Waarschijnlijk moet het vocht wat in de pan zit nog worden ingekookt. Dit doe je door de deksel van de pan te halen en de bouillon en wijn helemaal in te laten koken. Vaak duurt dit nog 15 tot 20 minuten.

7Als het vocht helemaal is ingekookt, is deze authentieke lamsstoofpot helemaal klaar. Geniet van dit lekker Italiaanse vlees recept. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Albert

april 4, 2021

Ipv wijn freixenet cava, mmm zo lekker.

Marion Buitendijk

februari 11, 2019

We hebben genoten. Gecombineerd met geroosterde italiaanse groente en it. sperziebonen. Super

kris

januari 28, 2019

zeerlekker

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.