Lenterisotto met courgette, erwtjes en citroen

Lenterisotto met courgette, erwtjes en citroen Lenterisotto met courgette, erwtjes en citroen 0 0 5 0

april 14, 2018

Lenterisotto met courgette, erwtjes en citroen

Over dit recept voor lenterisotto met courgette, erwtjes en citroen

De afgelopen dagen scheen het zonnetje weer lekker in Nederland. En als het mooi weer is krijg je automatisch zin om weer eens wat andere gerechten te bereiden. De tijd voor stamppot is voorbij en het is tijd voor wat lichtere maaltijden met frissere smaken. Daarom heb ik dit heerlijke recept voor lenterisotto gemaakt.

Dit recept voor lenterisotto bestaat uit courgette, erwtjes, wat citroenrasp en graag geziene gast in risotto recepten, Parmezaanse kaas. De erwtjes zijn lekker zoet, het rasp van de citroen zorgt voor een lekker zuurtje en de kaas is de zoute tegenhanger in het gerecht samen met de bouillon. Als je deze ingrediënten in de juiste hoeveelheden met elkaar combineert, ontstaat er vanzelf een heerlijke gerecht. Wij hebben afgelopen week in ieder geval lekker zitten smullen van deze lenterisotto, ik hoop dat jullie er net zo van genieten! Buon appetito!

Toch op zoek naar een andere risotto recept? Hier vind je ons volledig overzicht met risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 15 minuten

    30 minuten

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto

Olijfolie

1 sjalot

1 courgette

100g tuinerwtjes

1 citroen

100ml droge witte wijn

500ml groentebouillon

Een handje Parmezaanse kaas

Zeezout

Peper

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de sjalot en snijd deze in kleine stukjes. Maak de courgette schoon en snijd daarna de boven- en onderkant ervan af. Vervolgens snijd je de courgette in de lengte in 4 repen, zodat je de zaadjes in het midden eenvoudig kunt verwijderen met een mesje. Snijd de courgette dan in kleine blokjes. Rasp de buitenkant van de citroen. Verwarm de bouillon en schaaf de kaas alvast.

Bereiding

1Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Als de olie warm is, doe je de sjalot in de pan en fruit deze zo'n 2 tot 3 minuten.

2Vervolgens doe je ook de courgette en de erwtjes in de pan. Bak deze groenten 5 minuten mee met de sjalot, zodat de smaak goed los komt.

3Voeg dan de risotto toe. Bak de risotto kort mee, zodat het vocht wat in de pan zit wordt opgenomen door de korrels.

4Als het witte puntje in het midden zichtbaar is, blus je de inhoud van de pan af met de witte wijn. Laat de wijn inkoken, zodat de smaak goed in alle ingrediënten kan trekken.

5Als de wijn volledig is geabsorbeerd, schep je soeplepel voor soeplepel de bouillon in de pan. Iedere keer wanneer de bouillon is opgenomen door de risotto, schep er een nieuwe bij. Ondertussen blijf je continu de risotto roeren. Hierdoor komt het zetmeel los en krijgt het gerecht een lekkere romige smaak.

6Doorgaans duurt het ca. 15 minuten voordat de risotto nagenoeg gaar is. Om dit te controleren proef je de risotto. Als je het gevoel hebt, dat de risotto nog twee minuten moet koken, haal je de pan van het vuur. Schep nog een halve soeplepel bouillon in de pan en de risotto gaart vanzelf verder tot de perfecte textuur.

7Voeg nu de citroenrasp, de kaas en de boter toe en roer de ingrediënten door de risotto, zodat deze mooi gelijkmatig zijn verdeeld.

8Proef of je tevreden bent over de smaak en voeg desgewenst nog wat zeezout en peper toe. Geniet van deze lekkere lenterisotto met courgette, erwtjes en citroen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.