Risotto met gorgonzola

Risotto met gorgonzola Risotto met Gorgonzola 0 0 5 0

maart 16, 2015

Risotto met Gorgonzola

Over risotto met gorgonzola

Risotto en Gorgonzola zijn natuurlijk beide op en top Italiaanse producten en hebben bovendien gemeen dat deze beide afkomstig zijn uit het noorden van Italië. Risotto wordt vooral verbouwd op de vlaktes van de rivier de Po en Gorgonzola is een kaassoort afkomstig uit het gelijknamige plaatsje in Lombardije. Als deze ingrediënten samen komen in Risotto alla Gorgonzola is er sprake van ware magie en voor zowel de liefhebber van risotto als van Gorgonzola is het geen optie om dit niet een keer te proberen.

Meer recepten met Gorgonzola en risotto zijn te vinden in ons volledige overzicht met risotto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: Risotto recept voor 4 personen

Ingrediënten

360g risotto

30g boter

1 ui

1l kippenbouillon

100ml droge witte wijn

100g Gorgonzola

Vers gemalen peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Haal de schil van de ui en snijd de ui in kleine stukjes. Verwarm de bouillon en snijd de Gorgonzola in kleine blokjes.

Bereiding

1Verwarm 25 van de 30 gram boter in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui voor de duur van circa 2 tot 3 minuten. Als de ui mooi glazig is en lekker veel smaak heeft afgegeven, voeg je ook de risotto toe en zorg je ervoor dat de korrels van de risotto volledig worden bedekt door het vocht wat reeds in de pan aanwezig is.

2Geef de risotto kort de tijd, zodat de boter goed in de risotto kan trekken. De risotto met Gorgonzola krijgt hierdoor een extra romig eindresultaat. Blus vervolgens het geheel af met de witte wijn en laat de wijn absorberen door de risotto.

3Als de wijn volledig is opgenomen door de risotto, voeg je soeplepel voor soeplepel bouillon toe aan. Zodra de ene soeplepel bouillon is geabsorbeerd, voeg je de andere toe. Blijf de risotto goed roeren, zodat het zetmeel van de risotto goed loskomt. Ook dit maakt de risotto extra romig.

4Als de risotto nagenoeg gaar is, haal je de pan van het vuur. Schep nog een halve soeplepel bouillon in de pan en je zult merken dat de risotto vanzelf verder gaart tot een perfecte korrel. De warmte van de pan en het vocht wat hier nu in zit, zorgen hiervoor.

5Doe nu ook de gorgonzola en de laatste 5 gram boter in de pan. Voeg naar smaak peper toe en eventueel nog een heel klein beetje zeezout. Laat ongeveer 3 tot minuutjes staan en roer af en toe om. Dit recept voor risotto met Gorgonzola is nu helemaal klaar en kan worden opgediend.

6Schep de risotto met Gorgonzola in mooie diepe borden en garneer met wat verse peterselie. Geniet van dit heerlijk Noord-Italiaanse recept, hoogste tijd om de risotto met Gorgonzola aan te vallen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.