Macaroni met pesto

Macaroni met pesto Macaroni met pesto 4 0 5 1

september 29, 2015

Macaroni met pesto

Macaroni met pesto

Afgelopen zondag was het restjes dag bij ons thuis. Toevallig hadden wij nog wat macaroni in huis en verder nog wat rucola en een plantje basilicum. Daarom het idee om macaroni te maken met pesto van zowel rucola als basilicum. En om heel eerlijk te zijn, was dat geen slecht idee. Vrijwel bij ieder macaroni recept op deze website schrijven wij op dat macaroni in Italië niet als pasta wordt gegeten, maar voornamelijk in de soep wordt gebruikt als vulling. Maar als er eigenlijk bijna niets meer in huis is, dan kan het natuurlijk geen kwaad om die regel af en toe te overtreden en gewoon een lekkere macaroni met pesto te maken.

In dit recept voor pesto worden twee hoofdbestanddelen gebruikt, namelijk de rucola en de basilicum. De rucola zorgt ervoor dat de pesto net iets kruidiger is, dan een pesto op basis van alleen basilicum. En de basilicum zorgt er op haar beur weer voor dat de pesto net iets milder smaakt dan rucolapesto. Voor 'zomaar' een willekeurige zondag is dat natuurlijk prima. Lekker wat Parmigiano Reggiano kaas over de macaroni met pesto schaven en smullen maar! Geniet van dit lekkere zondagse recept voor macaroni met pesto. Buon appetito!

Voor meer macaroni recepten kijk je gewoon even op onze pagina met alle macaroni recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: Macaroni recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g macaroni

50g rucola

50g basilicum

20g pijnboompitten

100g Parmezaanse kaas

1 teen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Het voorbereiden van dit recept voor macaroni met pesto bestaat er vooral uit om het vijzelen van de pesto zo eenvoudig mogelijk te maken. Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze daarna in een paar grove stukken. Schaaf de Parmezaanse kaas. Hak de pijnboompitten alvast in kleine stukjes.

Bereiding

1Voor het maken van de pesto doe je eerst de rucola en de basilicum in de vijzel. Vijzel de rucola en de basilicum tot een smeuïge substantie.

2Vervolgens voeg je ook de stukken knoflook toe en ga je verder met het vijzelen van de pesto. Als de knoflook helemaal door de rucola en basilicum is gevijzeld, is het tijd voor het volgende ingrediënten voor de pesto.

3Doe nu de gehakte pijnboompitten in de vijzel. Ook de pijnboompitten moeten helemaal door de inhoud van de vijzel worden gestampt. Zodra ook de pijnboompitten niet meer zijn te herkennen, kun he het volgende ingrediënt toe voegen.

4Als laatste doe je de geschaafde Parmezaanse kaas in de vijzel. Vijzel de kaas door de overige bestandsdelen voor de pesto en in principe ben je dan klaar met vijzelen.

5Voeg olijfolie toe en zorg ervoor dat de pesto de juiste textuur krijgt. Voor dit recept voor macaroni met pesto is het lekker dat de pesto wat dunner is, dus kun je gerust lekker wat olijfolie in de pesto schenken. Daarna proef je even of je tevreden bent over de smaak en voeg je wat vers gemalen peper en zeezout toe.

6Terwijl je de pesto aan het vijzelen bent, kun je gerust al een pan water op het vuur zetten voor het koken van de macaroni. Zodra het water kookt, voeg je een kleine eetlepel zeezout toe en daarna doe je de pasta in de pan. Kook de macaroni 'al dente'.

7Als de macaroni de juiste textuur heeft, dan giet je deze af in een vergiet en daarna gaat de pasta terug in de pan. Roer gelijk de verse pesto door de macaroni om te voorkomen dat deze gaat plakken. De macaroni met pesto is nu helemaal klaar.

8Schep de macaroni met pesto in diepe borden en schaaf er gelijk wat Parmezaanse kaas overheen. De kaas krult gelijk om van de warme macaroni. Garneer de macaroni tot slot met een blaadje basilicum en dit recept voor macaroni met pesto klaar om op te dienen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Dinand van der ven

januari 10, 2018

Geweldig!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.