Mezzi rigatoni met tomatensaus en verse worst

Mezzi rigatoni met tomatensaus en verse worst Mezzi rigatoni met tomatensaus en verse worst 0 0 5 0

september 29, 2017

Mezzi rigatoni met tomatensaus en verse worst

Over dit recept voor Mezzi rigatoni met tomatensaus en verse worst

Pastasaus maken vind ik een van de leukste dingen die er is. De laatste tijd heb ik er een sport van gemaakt om met zo weinig mogelijk ingrediënten toch een super smaakvol gerecht op tafel te zetten. Dit recept voor Mezzi rigatoni met tomatensaus en verse worst is hier een typisch voorbeeld van.

Eigenlijk heb je de gepelde tomaten en de verse worsten samen in de hoofdrol. De andere ingrediënten zoals de olijfolie, de tomatenpuree en het peper en zeezout hebben een ondersteunende rol. Door weinig ingrediënten te gebruiken komen de smaken beter tot hun recht. En dit is precies waar de Italiaanse natuurlijk om bekend staat. Bovendien heb je dit pasta recept binnen een handomdraai op tafel staan. Ook in dit geval is less = more. Buon appetito!

Bekijk ook gerust onze andere pasta gerechten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 25 minuten
  • 5 minuten

    25 minuten

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g Mezzi Rigatoni

Olijfolie

2 verse worsten

1 ui

400g gepelde tomaten

1 blikje tomatenpuree

Zeezout

Versgemalen peper

Parmezaanse kaas

Voorbereiding

1Snijd de verse worsten open en haal het vlees uit het velletje. Verwijder de schil van de ui en snijd deze daarna in kleine stukjes.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olie heet is, doe je het vlees van de worsten in de pan. Bak dit hard aan, zodat dit snel bruin en knapperig wordt.

2Vervolgens doe je ook de gesneden stukjes ui in de pan. Fruit de ui zo'n 2 tot 3 minuten, zodoende komt de smaak goed los.

3Daarna gaan ook de gepelde tomaten in de pan. Druk deze plat met een spatel of een pollepel. Voeg ook gelijk de tomatenpuree, zeezout en wat vers gemalen peper toe. Roer de inhoud van de pan goed door, zodat er een tomatensaus ontstaat.

4Breng de pastasaus tot aan de kook en draai het vuur daarna laag. Laat de saus lekker pruttelen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

5Ondertussen kun je dan de Mezzi Rigatoni koken. Breng een pan water aan de kook. Zodra het water kookt voeg je een afgestreken eetlepel zeezout toe en daarna pas de pasta. Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking.

6Als de pasta de juiste textuur heeft en saus perfect op smaak is, dan is het tijd om de pasta af te gieten. Doe dit met een vergiet en doe de pasta dan terug in de pan. Voeg gelijk wat van de tomatensaus toe en roer dit door de pasta. Hiermee voorkom je dat deze gaat plakken.

7Serveer de Mezzi Rigatoni met tomatensaus en verse worst in diepe borden en schep er eventueel nog een klein beetje saus overheen. Schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas op en dit recept is helemaal af. Aanvallen maar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.