Panna cotta met chocolade

Panna cotta met chocolade Panna cotta met chocolade 5 0 5 1

september 9, 2017

Panna cotta met chocolade

Over dit recept voor Panna cotta met chocolade

Panna cotta is er in talloze variaties en dit recept met chocolade is daar weer een lekker voorbeeld van. Houd er bij het bereiden van panna cotta wel rekening met dat de kooktijd weliswaar kort is, maar dat je geduld op de proef wordt gesteld, doordat dit toetje nog moet opstijven. Dit duurt doorgaans wel een paar uurtjes. Mocht je een keer echt krap in de tijd zitten, dan kun je natuurlijk een beetje vals spelen. In dat geval zet je de glaasjes gewoon in de vriezer om op te stijven. Maar let op, je moet dan niet vergeten om de panna cotta eruit te halen. Van bevroren panna cotta heeft namelijk nog nooit iemand gehoord.

Op zoek naar meer inspiratie voor een lekker dessert? Neem dan gerust een kijkje in ons overzicht met echte Italiaanse toetjes!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: panna cotta recept voor 4 personen

Ingrediënten

500ml verse slagroom

1 takje vanille

70g suiker

2 blaadjes gelatine

Chocoladesaus

Voorbereiding

1Snijd het takje vanille open en haal met een mespuntje het merg eruit. Leg de blaadjes gelatine in een bakje koud water, zodat deze zacht kunnen worden.

Bereiding

1Doe de room in een pannetje met dikke bodem. Voeg ook het merg van de vanille toe samen met de suiker. Roer de inhoud van de pan goed door en breng deze tot aan het kookpunt. Houd de room 10 tot 12 minuten al roerend tegen het kookpunt zonder dat deze begint te borrelen.

2Haal de Panna cotta room van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los deze op in de hete room. Roer nogmaals goed door met een garde, zodat je zeker weet dat de gelatine gelijkmatig is verdeeld.

3Schenk de Panna cotta nu in dessertglaasjes. Laat deze ongeveer 20 tot 30 minuten terug koelen en zet de glaasjes daarna 3 uren in de koelkast. Mocht je in tijdnood zitten, dan kun je ook overwegen om het vriesvak te gebruiken. Zorg er dan alleen wel voor dat de Panna cotta niet bevriest.

4Als de Panna cotta goed is opgestijfd, kun je deze serveren. Schenk er een beetje chocoladesaus overheen en dit recept is helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Jana

april 5, 2019

MH ….lekker

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.