Pappardelle met vleessaus

Pappardelle met vleessaus Pappardelle met vleessaus 0 0 5 0

april 7, 2015

Pappardelle met vleessaus

Pappardelle met vleessaus

Pappardelle is een lange en zeer brede pastasoort. Pappardelle wordt eigenlijk altijd geserveerd met een vleessaus, omdat dit type pastasaus zeer goed hecht aan deze pasta. In Italië wordt Pappardelle vaak geserveerd met een vleessaus van wildzwijn, Ragu di Cinghiale.

In dit recept wordt het wildzwijn vervangen door verse worsten van de slager en ook dit werkt erg goed. De kracht van dit recept zit hem in de eenvoud. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten die bijna iedereen (wel eens) in huis heeft, wordt een authentieke, geconcentreerde smaak ontwikkeld. Zorg ervoor dat je de Pappardelle niet verdrinkt in de saus, maar dat je deze bedekt met een klein subtiel laagje saus. Hierdoor proef je de pasta extra goed en is de smaak van de vleessaus extra verfijnd. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor Pappardelle met Italiaanse vleessaus. Buon appetito!

Op onze pagina met pasta recepten vind je al onze pasta recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 3 hrs
  • 10 mins

    3 hrs

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g Pappardelle

3 verse worsten

15g boter

1 eetlepel olijfolie

1 ui

50g wortel

50g bleekselderij

200ml Italiaanse witte wijn

200ml runderbouillon

3 eetlepels tomatenpuree

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano kaas

Voorbereiding

1Het voorbereiden van dit recept voor Pappardelle met vleessaus is overzichtelijk. Snij het velletje van de worsten open en haal het vlees uit de worsten. Verwijder de schil van de ui en maak de wortel en de bleekselderij schoon. Snij deze groente nu in hele fijne stukjes.

Bereiding

1Verwarm de boter en de olijfolie in een koekenpan en als dit heet is, doe je het vlees van de verse worsten in de pan. Bak het worstvlees hard aan, zodat dit mooi bruin en knapperig wordt.

2Doe vervolgens ook de ui, de wortel en de bleekselderij in de pan. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten mee met de worst. Hierdoor komen de smaken goed los.

3Blus de inhoud van de pan af met de witte wijn. Laat de wijn kort inkoken en voeg dan ook de bouillon en de tomatenpuree. Doe gelijk peper en zout in de pan.

4 Giet de pasta af in een vergiet en doe deze terug in de pan. Roer gelijk wat vleessaus door de Pappardelle om te voorkomen dat deze gaat plakken. De Pappardelle met vleessaus is nu helemaal klaar. Serveer de pasta op voorverwarmde borden. Schaaf er wat Parmigiano Reggiano overheen en garneer tot slot met wat versie peterselie. Buon appetito!

5Breng een pan water aan de kook voor het koken van de Pappardelle. Als het water kookt, doe je zeezout in de pan en daarna de pasta. Kook de Pappardelle 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.