Pasta met artisjok en pancetta

Pasta met artisjok en pancetta Pasta met artisjok en pancetta 5 0 5 2

augustus 5, 2017

Pasta met artisjok en pancetta

Over pasta met artisjok en pancetta

Pasta met artisjok en pancetta is een van de vele pasta recepten die de Italiaanse keuken kent. Wat ik persoonlijk erg lekker vind aan dit recept is dat je de smaken van de afzonderlijke ingrediënten goed proeft, maar dat de combinatie van de smaken erg goed werkt.

Vorige week hebben ook een recept gemaakt met artisjok. Hiervoor hebben we toen een potje artisjok van Sacla gebruikt. Normaal zijn potjes en zakjes een taboe in onze keuken, maar omdat we artisjok zo lekker vinden en de verkrijgbaarheid van deze groente in Nederland best lastig is, is dit echt een prima alternatief. Wij hebben weer zitten smullen, ik hoop dat jullie dit ook doen na het bereiden van dit recept!

PS - neem ook gerust een kijkje tussen onze andere pasta recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

100g pancetta

100g artisjok

1 teen knoflook

Een handje Parmezaanse kaas

Olijfolie

Zeezout

Kookvocht van de pasta

Voorbereiding

1Snijd de pancetta in kleine stukjes. Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Voor de artisjok hebben we de artisjokharten van Sacla gebruikt. Giet deze af en spoel deze na met wat lauw water. Daarna snijd je ook de artisjok in stukken.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, schep je een eetlepel zeezout in het water en voeg je daarna de pasta toe. Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, dan voeg je de pancetta toe. Bak de pancetta 2 tot 3 minuten, de pancetta hoeft niet knapperig te worden.

3Daarna gaat ook de knoflook in de pan. Bak de knoflook mee met de pancetta. Zorg ervoor dat de smaak van de knoflook, maar dat deze niet te hard gaat en daardoor bruin wordt. Dit geeft namelijk een bittere (en vieze) smaak.

4Bak daarna de artisjok nog een paar minuten mee gedurende de tijd dat de pasta nog kookt.

5Schep voordat je de pasta afgiet een beetje kookvocht uit de pan met een beker. Daarna giet je de pasta af, doe je deze terug in de pan en voeg je gelijk de pancetta en de artisjok toe. Roer de inhoud van de pan goed door.

6Als laatst voeg je de kaas toe in de pan. Giet een klein beetje van het kookvocht bij de pasta en roer nog een keertje goed doet. Dit recept voor pasta met artisjok en pancetta is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Mark

juni 15, 2021

Heerlijk! Topsmaken en heel lekker te maken.

Karin

mei 14, 2020

Verrassend veel smaak. Superlekker!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.