Pasta met roomsaus, spinazie en champignon

Pasta met roomsaus, spinazie en champignon Pasta met roomsaus, spinazie en champignon 4 0 5 4

juli 3, 2015

Pasta met roomsaus, spinazie en champignon

Over pasta met roomsaus, spinazie en champignon

Pasta smaakt altijd erg lekker met een roomsaus. Roomsaus kun je op vele manieren bereiden en in dit recept worden er spinazie, champignons, spekjes en kaas aan de roomsaus toegevoegd. De spinazie en de champignons worden eerst afzonderlijk bereid en op smaak gebracht. Deze afzonderlijke bereiding zorgt ervoor dat er extra veel smaak komt in dit recept voor pasta met roomsaus. De spekjes en de kaas geven de roomsaus een lekkere zoutige smaak die goed past bij de spinazie en de champignons. Voor Italiaanse begrippen is dit een pasta recept met veel ingredienten en helemaal als je bedenkt dat een roomsaus in Italie vaak maar met 1 ingredient op smaak wordt gebracht. Maar goed, dat maakt natuurlijk helemaal niet uit, want pasta met roomsaus, spinazie, champignons en spekjes is gewoon een erg lekker recept. Basta! Geniet in ieder geval van dit pasta recept.

Meer pasta recepten vind je op onze pagina met alle pasta recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

1 bakje spekjes

300g spinazie

250g kastanjechampignons

100ml room

1 handje Grana Padano kaas

Vers gemalen peper

Zeezout

Boter

Olijfolie

Voorbereiding

1Voor dit recept voor pasta met roomsaus, spinazie en champignons is er vrijwel geen voorbereiding. Het enige wat je hoeft te doen is de spinazie grondig wassen, indien dit nog niet is gedaan. Verder maak je de champignons schoon en snijd je deze in 2 of 4 stukken. Verder schaaf je de Grana Padano alvast in grove vlokken.

Bereiding

1Zet een pan met water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan en kook je deze beetgaar volgends de instructie op de verpakking.

2Doe de spekjes in een pan zonder boter of olijfolie. Bak de spekjes knapperig in het eigen vet. De spekjes zijn van zichzelf al vet genoeg en hebben eigenlijk niet eens boter of olijfolie nodig om goed te kunnen bakken.

3Terwijl de spekjes staan te bakken, bereid je ook de spinazie en de champignons. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie met wat peper en zeezout. De spinazie slinkt snel als deze heet wordt. Als de spinazie helemaal gaar is, dan laat je al het vocht eruit lekken. Leg de spinazie daarna op een snijplank en snij deze zo fijn als mogelijk. Doe de spinazie daarna bij de spekjes in de pan.

4Smelt wat boter in een andere koekenpan en bak hierin de champignons. Breng de champignons op smaak met wat peper en zeezout. Als ook de champignons gaar zijn, doe je deze in de pan bij de spekjes en de spinazie.

5Voeg nu ook de room toe aan de inhoud van de koekenpan. Door de room toe te voegen, is de roomsaus al nagenoeg klaar. Doe nu ook het handje Grana Padano in de roomsaus en laat de kaas smelten. Proef de roomsaus nu en als je tevreden bent over de smaak is de roomsaus af. Eventueel kun je de saus nog verder op smaak brengen met wat peper en zeezout. Pas hier wel mee op, want de spekjes en de kaas maken de roomsaus ook al zout.

6De pasta en de roomsaus zijn nu vrijwel tegelijk klaar. Zodra de pasta 'al dente' is, giet je deze af in een vergiet. Doe de pasta nu terug in de pan en roer gelijk wat van de roomsaus door de pasta. Door de roomsaus door de pasta te roeren, voorkom je dat deze gaat plakken. De pasta met roomsaus, spinazie en champignon is nu helemaal klaar.

7Serveer de pasta met roomsaus in diepe borden. Zorg ervoor dat je de spinazie, champignons en spekjes gelijkmatig over de borden verdeeld. Geniet van dit lekkere pasta gerecht. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Fam. Van der Maesen

januari 24, 2021

En wij hebben ook knoflook en ui aan de spinazie toegevoegd….

Fam. Van der Maesen

januari 24, 2021

Top recept! Erg smaakvol. Ook aan te vullen met geroosterde pijnboompitjes.

Bas

oktober 21, 2017

Erg lekker. Deze onthouden we

Whitley

mei 16, 2017

waaaar is die roomsaus? Door je foto lijkt het niet echt op een lekkere ”italiaanse” romige pasta met spinazie.(tippie=)

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.