Pasta tomatensaus en gehakt

Pasta tomatensaus en gehakt Pasta tomatensaus en gehakt 5 0 5 1

maart 25, 2015

Pasta tomatensaus en gehakt

Over pasta met tomatensaus en gehakt

Pasta met tomatensaus en gehakt is natuurlijk een traditionele combinatie uit de Italiaanse keuken. In dit recept wordt de tomatensaus mede op smaak gebracht door een behoorlijke hoeveelheid rode wijn. De tomatensaus met gehakt krijgt hierdoor een karakteristieke smaak die een beetje neigt naar een echte 'bolognese'. Voor het gehakt kun je natuurlijk zelf gehakt kopen en dit lekker op smaak brengen, maar in dit recept is ervoor gekozen om het gehakt te gebruiken uit verse saucijzen van de slager. Waar je ook voor kiest, veel plezier toegewenst met het bereiden van dit recept voor pasta met tomatensaus en gehakt! Buon appetito!

Overigens vind je hier ons traditionele recept voor Ragu alla Bolognese.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta (Penne)

2 verse worsten

3 sjalotten

1 teen knoflook

1 eetlepel oregano

200ml rode wijn

400g gepelde tomaten

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

15g boter

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de sjalotten en snij de sjalot in grove stukken. Haal ook de schil van de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Hak de verse peterselie fijn met een mes. Snij het velletje van de worsten open en haal het gehakt uit de worsten.

Bereiding

1Verwarm de boter in een koekenpan en als de boter heet is, dan doe je het gehakt van de worsten in de pan. Bak het gehakt hard aan zodat dit mooi bruin en knapperig wordt. Vervolgens doe je de sjalot, knoflook en oregano in de pan. Fruit deze ingrediënten 2 minuten mee met het gehakt.

2Blus de inhoud van de pan af met de rode wijn. Na wederom 2 minuten doe je ook de gepelde tomaten in de pan. Hierdoor krijgt de rode wijn de kans om volop in de tomatensaus te trekken. Breng de tomatensaus met gehakt op smaak door wat zeezout en vers gemalen peper toe te voegen. Zet het vuur op laag en geef de tomatensaus de tijd om maximaal smaak te ontwikkelen. Dit kan 10 minuten duren, maar als je tijd hebt, mag dit ook gerust een uur of langer duren. Doe in dat geval wel de deksel op de pan met tomatensaus en gehakt.

3Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Giet de pasta af in een vergiet, doe deze terug in de pan en roer er gelijk wat tomatensaus met gehakt doorheen. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.

4De pasta met tomatensaus en gehakt is nu helemaal klaar. Serveer de pasta op een bord of in een kom, garneer met wat peterselie en schaaf er wat Parmigiano Reggiano overheen. Geniet van dit recept voor pasta met tomatensaus en gehakt. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Henk

november 25, 2019

Lekker en simpel, merkte wel dat ik het wat langer op moest laten staan dan als minimaal werd aangeraden. de saus was nog enorm waterig.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.