Pasta worst en ui

Pasta worst en ui Pasta worst en ui 0 0 5 0

maart 16, 2015

Pasta worst en ui

Over pasta met worst en ui

Pasta met worst en ui is een typisch gerecht uit de boeren Italiaanse keuken. Flinke stukken worst worden afgewisseld met volledige sjalotten en grove stukken peper. Het toevoegen van alle verse kruiden zorgt voor een geurig en smaakvol geheel. Parmigiano Reggiano mag vanzelfsprekend niet ontbreken!

Meer pasta recepten met worst vind je in ons overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 1 hr 30 mins
  • 10 mins

    1 hr 30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta, bijvoorbeeld Orecchiette

3 Italiaanse of boeren worsten

5 sjalotten

2 bolletjes knoflook

1 Spaanse peper

3 takjes tijm

3 takjes verse oregano

2 takjes verse rozemarijn

400g gepelde tomaten

2 eetlepels tomatenpuree

Verse peper

Zeezout

2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

1Haal de worsten uit het velletje. Verwijder de sjalotten en de knoflook uit hun schil en snij 1 sjalot en 1 knoflook in kleine stukjes. Van de andere sjalotten verwijder je de buitenste rand, zodat er 2 bolletjes ontstaan, deze gaan in zijn geheel de pan in. De andere knoflook snij je in 8 tot 12 grove stukken, afhankelijk van de grootte van de bol knoflook. Snij de Spaanse peper in 6 tot 8 grove stukken en verwijder de blaadjes oregano van het takje.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan en als deze heet is, doe je de olijfolie in de pan. Bak het vlees van 1 worst rul in de pan samen met de takjes tijm. Als het vlees is uitgebakken, gooi je ook het vlees van de andere worsten in grove stukken in de pan. Bak dit vlees zodat het stevig wordt en zodra dit het geval is, gooi je de knoflook, sjalot, Spaanse peper en de blaadjes van 2 takjes oregano in de pan.

2Laat deze ingrediënten 2 tot 3 minuten fruiten en doe vervolgens ook de gepelde tomaten in de pan. Laat de tomaten en het vocht hiervan een beetje in koken. Breng de tomatensaus op smaak met tomatenpuree, verse peper en zout. Tot slot doe je ook nog de takjes rozemarijn in de pan. Doe een deksel op de pan en laat nu lekker een uurtje pruttelen op het vuur. Roer de tomatensaus met regelmaat en indien deze te veel indikt, kun je gewoon een beetje water toevoegen.

3Kook de pasta Orecchiette volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water. Als de pasta 'al dente' is, giet je deze af en doe je de pasta 'schelpjes' terug in de pan. Voeg gelijk wat tomatensaus toe aan de pasta en roer goed door. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat kleven. Schep de borden op en doe nog wat extra saus over de pasta. Bestrooi het gerecht met Parmigiano Reggiano en de blaadjes van het derde en laatste takje oregano. De pasta met worst en ui is nu klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.