Pasta met spinazie en worst

Pasta met spinazie en worst Pasta met spinazie en worst 0 0 5 0

april 4, 2016

Pasta met spinazie en worst

Over pasta met spinazie en worst

Pasta met spinazie en worst is een van de vele variaties die je zelf eenvoudig kan bereiden. De ingrediënten die je in dit recept vooral zult proeven zijn logischerwijs de spinazie en de worst. De smaak van de spinazie is natuurlijk erg sterk en domineert de smaak van de tomatensaus. Mocht je het wel waarderen dat de smaak van de tomatensaus wat prominenter aanwezig is, dan kun je natuurlijk gerust wat tomatenpuree toevoegen.

Verder moet je natuurlijk voor het aller lekkerste resultaat de aller lekkerste ingrediënten gebruiken. Uiteraard gebruik je verse spinazie en vooral geen spinazie alla creme... Voor de worsten ga je idealiter naar een slager die zelf verse worsten maakt. Vaak kun je bij de slager wel uit verschillende soorten kiezen. Persoonlijk kies ik altijd voor de meest gekruide die er zijn. Vaak zijn dit boerenbraadworsten gebaseerd op twee soorten vlees. Maar het staat je natuurlijk vrij om geheel zelf een keuze te maken voor je favoriete worstje!

Dit recept voor pasta met spinazie en worst is echt een lekker recept voor iedereen die eens wil varieren met de standaard pasta met rode saus. De aanvulling van spinazie geeft ineens een hele andere dimensie aan de smaak en vooral de verse worst zorgen voor per hapje wat afwisseling qua smaak en textuur. Kortom, een erg lekker recept uit de Italiaanse keuken! Buon appetito!

En mocht je toevallig nog op zoek zijn naar meer inspiratie..? Neem dan gerust een kijkje op onze pagina met alle pasta recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 3 personen

Ingrediënten

300g pasta

3 verse worsten

1 ui

400g gepelde tomaten

300g gewassen spinazie

Olijfolie

Boter

Zeezout

Voorbereiding

1De voorbereiding voor dit recept voor pasta met spinazie en worst is erg simpel. Verwijder de schil van de ui en snijd de ui daarna in kleine stukjes. Snijd de steeltjes van de spinazie. Als de spinazie nog niet is gewassen, dan moet je dit natuurlijk niet vergeten te doen. Niets is er vervelender dan zand in je eten en tussen je tanden.

Bereiding

1Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, dan doe je de ui in de pan en deze fruit je voor de duur van 2 tot 3 minuten. De smaak van de ui komt hierdoor extra goed los.

2Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan. Plet de tomaten in de pan en voeg lekker wat zeezout toe. Als de inhoud van de pan begint te pruttelen, dan draai je het vuur op zacht, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.

3In een andere koekenpan verwarm je ondertussen een klont boter. Als de boter heet is, doe je de worsten in de pan. Bak de worsten in zo'n 10 minuten gaar.

4Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je een eetlepel zeezout in het water en vervolgens de pasta. Kook de pasta 'al dente'. Kijk vooral niet naar de bereidingsduur op de verpakking van de pasta, maar ga op je gevoel af. Als de pasta een nog een lekkere bite heeft, en dus niet helemaal klef is gekookt, is de pasta perfect.

5Als de pasta bijna gaar is, roer je de spinazie door de tomatensaus. De spinazie slinkt snel. Zodra de spinazie niet meer slinkt is de saus klaar.

6Giet de pasta af en roer de tomatensaus met spinazie gelijk door de pasta. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken. Snijd de worsten in kleine stukken en doe ook de worsten in de pan bij de pasta met spinazie. Dit recept voor pasta met spinazie en worst is nu helemaal klaar. Opscheppen maar en aanvallen! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.