Pasta met kaas en peper

Pasta met kaas en peper Pasta met kaas en peper 0 0 5 0

maart 20, 2015

Pasta met kaas en peper

Over pasta met kaas en peper

Pasta met kaas en peper heet in het Italiaans 'Pasta Cacio e Pepe'. Ook dit is een van de klassiekers uit de Italiaanse keuken. Het gerecht komt van origine uit Rome en wordt traditioneel met spaghetti gemaakt. Ondanks dat dit recept super eenvoudig te bereiden is, is de smaak bijzonder en verrassend lekker.

Je kunt er uiteraard voor kiezen om dit recept voor pasta met kaas en peper gewoon te maken met gedroogde pasta uit de winkel. Maar als je dit gerecht echt naar een hoger niveau wilt tillen, dan maak je zelf verse pasta. Het maken van verse pasta lijkt moeilijk, maar als je dit een paar keer hebt gedaan, zul je merken dat dit ontzettend meevalt.

Ongeacht of je besluit om zelf pasta te maken of 'gewone' pasta te gebruiken, geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor pasta met kaas en peper! Pasta Cacio e Pepe, salute!

Op deze pagina kun je ons recept vinden voor verse pasta!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

5 eetlepels olijfolie

50g Pecorino Romano kaas

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Schaaf de Pecorino Romano kaas, that's it!

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je 1 eetlepel zeezout in het water, zodra je de pasta in de pan doet. Kook de pasta volgens de bereidingswijze 'al dente'.

2Als de pasta 'al dente' is, giet je deze af en doe je de pasta weer terug in de pan. Roer de olijfolie door de pasta samen met de kaas. Als de kaas in de pasta is gesmolten, maal je flink wat verse peper over de pasta en roer je dit eveneens. Dien de pasta op en strooi nog flink wat kaas over het gerecht. Maak het helemaal af door nog even flink te keer te gaan met de pepermolen. Zorg ervoor dat pasta lekker is bedekt met kaas en peper. De pasta met kaas en pepper is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere recept voor 'Pasta Cacio e Pepe'.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.