Pasta met parmaham

Over pasta met parmaham
Pasta met parmaham, of te wel pasta con prosciutto di parma, is een snel en eenvoudig te bereiden gerecht. Het gerecht zit vol met lekkere ingrediënten die ervoor zorgen dat dit recept bomvol zit met allerlei verschillende smaken die bijzonder goed bij elkaar passen. Parmaham is van zichzelf natuurlijk enigszins zout, dit wordt gebalanceerd door de room en de frisheid van de peterselie. De witte wijn zorgt voor een volle en rijke smaak. Mocht je een keer een ander pastaatje willen maken, dat is dit gerecht absoluut de moeite van het overwegen waard.
Meer recepten met pasta en ham vind je in ons overzicht met daarin alle pasta recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de parmaham in flinterdunne reepjes. Halveer de kastanjechampignons.
Bereiding
1Kook de pasta volgende de bereidingswijze op de verpakking. Voor dit gerecht is gekozen voor Pappardelle van Barilla.
2Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak de parmaham heel kort in de olijfolie. Zodra de parmaham is verkleurd, gooi je ook de kastanjechampignons in de koekenpan. Als ook de kastanjechampignons romdom zijn gebakken en iets zijn gekrompen, blus je het geheel af met de witte wijn.
3Zodra de parmaham en de kastanjechampignons zijn afgeblust, verwarm je de room in een apart pannetje. Zorg ervoor dat de pasta gaar is op het moment dat de room op temperatuur is. Voeg alles bij elkaar en serveer in een diep bord. Strooi een klein beetje peterselie over de pasta met parmaham en kastanjechampignons. Buon appetito!
Serveertip
1Als je de room extra op smaak wil brengen, kun je ervoor kiezen om 50 gram Parmigiano Reggiano in de room te smelten.
Ben Vanmassenhove
juni 20, 2018
Best lekker, maar de smaak mocht misschien net iets sterker. Mijn parmaham was ook wat doorbakken en doorkookt door de wijn. Zou het niet beter zijn mocht ik eerst de champignons bruinen en daarna kort de parmaham toevoeg? Of de parmaham na het kort bakken er uit haal en pas voor het terug in de pan doe?