Pasta met stoofvlees en dragon

Pasta met stoofvlees en dragon Pasta stoofvlees met dragon 5 0 5 2

maart 16, 2015

Pasta stoofvlees met dragon

Over pasta met stoofvlees en dragon

Pasta met stoofvlees en dragon is een typisch gerecht om aan het einde van de winter nog 1x te maken. De dragon is stiekem al een voorloper van de lente en geeft dit stevige stoofvlees gerecht een frisse en anijsachtig smaak.

Voor meer recepten met pasta en Italiaans stoofvlees kijk je natuurlijk gewoon even op onze pagina met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 1 hr
  • Bereiding: 5 hrs
  • 1 hr

    5 hrs

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

2 laurierblaadje

2 kruidnagels

1 kaneelstokje

Zwarte peper

Zeezout

1 eetlepel oregano

Pecorino

400g pasta

20g roomboter

1kg stoofvlees of sukade

10 takjes (citroen)tijm

2 bolletjes knoflook

1 fles Italiaanse rode wijn

400g gepelde tomaten van Mutti

1 eetlepel dragon

Voorbereiding

1Kruid het vlees met peper en zout en laat vervolgens op kamertemperatuur komen. Verwijder de schil van de knoflook en snijd beide bolletjes in 6 stukken.

Bereiding

1Pak een Staub en verwarm deze op het vuur. Zodra de pan warm is, smelt je de roomboter tot deze een mooie bruine kleur heeft. Leg het stoofvlees of sukkade in de pan en bak het rondom bruin.

2Doe vervolgens de stukken knoflook en alle kruiden in de pan. Als het lekker begint te geuren, doe je de wijn in de pan en daarna de deksel erop.

3Laat de pan nu 4 uur staan op een klein pitje met een sudderplaatje. Controleer met regelmaat of de pan vochtig genoeg blijft en indien het geheel te droog wordt, voeg je gewoon een beetje water toe.

4Zet de pan na 4 uur uit en giet het vocht uit de pan. Laat het vlees in de pan en voeg nu de gepelde tomaten bij het vlees samen met de oregano en een theelepel zout. Laat het vlees nu wederom een uur sudderen. Na een uur haal je de deksel van de pan en laat je de tomatensaus indikken na de gewenste textuur.

5Zet een pan water op het vuur, zout het water pas als het kookt en bereid de pasta volgende de bereidingswijze. Giet de pasta als deze 'al dente' is af en doe gooi deze terug in de pan.

6Schep nu wat tomatensaus bij de pasta en roer het geheel gelijk goed door. Dit voorkomt dat de pasta gaat kleven. Serveer de pasta in diepe borden (voor verwarmde), leg het stoofvlees op de pasta en maak het geheel af met nog wat tomatensaus. Strooi wat Pecorino over de pasta en dit recept voor pasta met stoofvlees en dragon is nu klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Tjerk Kleisma

mei 5, 2020

Ciao Patty,
Ik heb de stap in de voorbereiding iets aangescherpt.
Voor dit recept dien je van tevoren de schil van de knoflook te verwijderen.

Saluto, Tjerk

Patty

oktober 17, 2019

Vraagje…gooi je de knoflook inclusief velletjes etcetera erbij?

Alex

januari 13, 2019

Supersmakelijk!!!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.