Pasta met prei, spek en room

Pasta met prei, spek en room Pasta met prei, spek en room 5 0 5 3

juli 3, 2015

Pasta met prei, spek en room

Over pasta met prei, spek en room

Dit recept voor pasta met prei, spek en room is een super lekker en bovendien eenvoudig te bereiden pasta gerecht. De smaak van de prei en het spek gaan perfect samen. Met een klein beetje room en door hier wat extra kaas in te smelten is dit met recht een heerlijke recept. Naast de zoutige smaak van het spek die in de room trekt, krijgt de saus extra veel smaak van de kaas. Deze smaken combineren perfect met de prei. De Pappardelle is een brede soort pasta waar de saus bovendien lekker aan blijft plakken, zodat je bij iedere hap alle smaken goed kan proeven. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met prei, room en spek. Buon appetito!

Toch op zoek naar meer pasta recepten..? Op deze pagina vind je ongetwijfeld je favoriete pasta recept.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

1 bakje spekjes

1 prei

100ml room

1 handje Grana Padano kaas

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Dit recept voor pasta met prei, spek en room is super snel en super simpel te maken. De voorbereiding voor dit recept bestaat uit slechts twee eenvoudige stappen. Verwijder het buitenste blad van de prei. Snij de prei daarna in dunne ringen en was de prei goed schoon, zodat al het modder ervan af is. Schaaf de Grana Padano alvast.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, dan doe je eerst een eetlepel zeezout in het water en daarna de pasta. Voor dit recept voor pasta met prei, spek en room is gekozen voor Pappardelle. Kook deze soort pasta 'al dente'. Dit houdt in dat de pasta nog een lekkere bite heeft.

2Terwijl de pasta kookt, bereid je de saus. Doe het spek in een koekenpan en bak dit in het eigen vet uit. Het is niet nodig om extra boter of olijfolie toe te voegen.

3Na een paar minuten doe je ook de prei in de pan bij het spek. Bak de prei mee in het spekvet wat los is gekomen uit het spek. De prei krijgt hierdoor een lekkere zoute smaak van het spek. Laat de prei zachtjes mee bakken met het spek.

4Als de pasta bijna klaar is, doe je ook de room in de pan. Roer de room door de prei en het spek, zodat de smaken goed kunnen mengen. Als de room warm is, doe je tot slot ook de Grana Padano kaas bij de prei, spek en room. Als de kaas is gesmolten is de saus voor dit recept klaar.

5Als de pasta de juiste textuur heeft, dan giet je deze af in een vergiet. Doe de pasta in de pan bij de prei, room en spek. Roer de pasta goed door de saus en als deze mooi gelijkmatig is verdeeld over de pasta, dan is dit recept voor pasta met prei, room en spek helemaal klaar. Serveer de pasta in diepe borden en aanvallen maar. Geniet van dit lekkere pasta recept met prei en spek in de hoofdrol. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Wypkje

oktober 25, 2019

Heerlijk! Snel en gemakkelijk klaar te maken en prima van smaak.

Edwin

januari 17, 2016

Lekker. Ik heb een dubbele hoeveelheid spek en prei er in gedaan.

Dre

december 29, 2015

Voor een keertje niet slecht.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.