Pomodoro piccante
Over pomodoro piccante
Het recept voor Pomodoro Piccante heb ik ontvangen van Monique van Delft. Monique is al geruime tijd woonachtig in Italië en maakt dit recept al 35 jaar. Zelf omschrijft Monique 'Pomodoro Piccante' als 'heel snel en smakelijk' en 'erg geschikt voor de hardwerkende vrouw'. Vanavond heb ik dit recept zelf gemaakt en wat zij zegt klopt absoluut. Het is namelijk een super smakelijk recept en lekker vlot te bereiden. Het recept bevat een peperoncino (Spaans pepertje) waardoor de naam van het recept eer wordt aangedaan. Door de zaadjes weg te laten wordt het recept al minder scherp en eventueel kun ook overwegen om de zaadlijsten uit het pepertje te verwijderen. De scherpte blijft, maar is hierdoor minder heftig.
Meer traditionele Italiaanse recepten vind je ins ons complete overzicht met Italiaanse recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de knoflook en de peperoncino in kleine stukjes. Hak de peterselie zo fijn als mogelijk.
Bereiding
1Doe de olijfolie in een steelpannetje, de fijngesneden knoflook erbij (twee flinke teentjes) even laten blonderen en de peperoncino (gedroogde) erbij. Van het gas afhalen en het blikje tomaten toevoegen. Even roeren en laten pruttelen.
2ntussen het water voor de pasta opzetten, als het water kookt, zout erbij en de pasta erbij. De pasta moet natuurlijk de juiste kooktijd hebben en 'al dente' gegaard. Pasta afgieten en de saus erbij doen, eventueel fijngehakte peterselie erover heen doen. Geniet van dit traditionele recept voor pomodoro piccante!