Pomodoro piccante

Pomodoro piccante Pomodoro piccante 0 0 5 0

maart 20, 2015

Pomodoro piccante

Over pomodoro piccante

Het recept voor Pomodoro Piccante heb ik ontvangen van Monique van Delft. Monique is al geruime tijd woonachtig in Italië en maakt dit recept al 35 jaar. Zelf omschrijft Monique 'Pomodoro Piccante' als 'heel snel en smakelijk' en 'erg geschikt voor de hardwerkende vrouw'. Vanavond heb ik dit recept zelf gemaakt en wat zij zegt klopt absoluut. Het is namelijk een super smakelijk recept en lekker vlot te bereiden. Het recept bevat een peperoncino (Spaans pepertje) waardoor de naam van het recept eer wordt aangedaan. Door de zaadjes weg te laten wordt het recept al minder scherp en eventueel kun ook overwegen om de zaadlijsten uit het pepertje te verwijderen. De scherpte blijft, maar is hierdoor minder heftig.

Meer traditionele Italiaanse recepten vind je ins ons complete overzicht met Italiaanse recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

Olijfolie van goede kwaliteit

2 tenen knoflook

1 peperoncino (Spaanse peper)

Zeezout

1 blikje tomaten

Verse peterselie

400g spaghetti

Voorbereiding

1Snij de knoflook en de peperoncino in kleine stukjes. Hak de peterselie zo fijn als mogelijk.

Bereiding

1Doe de olijfolie in een steelpannetje, de fijngesneden knoflook erbij (twee flinke teentjes) even laten blonderen en de peperoncino (gedroogde) erbij. Van het gas afhalen en het blikje tomaten toevoegen. Even roeren en laten pruttelen.

2ntussen het water voor de pasta opzetten, als het water kookt, zout erbij en de pasta erbij. De pasta moet natuurlijk de juiste kooktijd hebben en 'al dente' gegaard. Pasta afgieten en de saus erbij doen, eventueel fijngehakte peterselie erover heen doen. Geniet van dit traditionele recept voor pomodoro piccante!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.