Trofie met verse pesto

Trofie met verse pesto Trofie met verse pesto 0 0 5 0

april 7, 2017

Trofie met verse pesto

Over Trofie met verse pesto

Zoals jullie inmiddels weten, gaan we regelmatig op vakantie naar Italië. Tijdens een van onze eerste reizen naar Toscane jaren geleden, leerden we een bijzondere soort pasta kennen. Je kunt het waarschijnlijk wel raden, dat was Trofie. Sinds onze eerste kennismaking met Trofie zien we deze pasta soort overal in Italië op de menukaart verschijnen. Inmiddels kunnen we wel stellen dat deze pasta tot onze favorieten behoort. In Nederland is de bekendheid lang niet zo groot als in Italië en daarom willen we dit natuurlijk graag met jullie delen.

De officiële afkomst van deze soort pasta is trouwens niet Toscane, maar de noordelijk gelegen regio Liguria. Dit is de regio die in het westen grenst aan Frankrijk met Genua als hoofdstad. Trofie is een zogenaamde korte pasta. Doorgaans is korte pasta vaak hol van binnen, maar bij deze soort is dat niet het geval. Het is dus een kort soort van ongeveer zo'n 5 centimeter met een draai erin. In deze draai blijft de saus dan lekker plakken, hier is goed over nagedacht.

Een veel gebruikte soort saus bij deze pasta is pesto. In dit recept hebben we de Trofie bereid met verse groene pesto. Bij een bezoekje aan Liguria zul je deze combinatie vrijwel op iedere menukaart tegenkomen. De pesto die hierbij wordt geserveerd is dan Pesto alla Genovese, ook uit Genua dus. Voor dit recept op onze website leek ons dit een gepaste combinatie. Veel plezier met het bereiden van Trofie met verse groene pesto! Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander gerecht? Neem dan een kijkje op onze pagina met alle Italiaanse gerechten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g Trofie

40g basilicum

40g Parmigiano Reggiano kaas

10g pijnboompitten

1 teen knoflook

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Spoel de blaadjes basilicum of en laat deze even drogen. Snijd de Parmezaanse kaas alvast in kleine blokjes, dit maakt het vijzelen net iets eenvoudiger. Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze in een paar stukken.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de Trofie pasta. Ondertussen begin je met het vijzelen van de basilicum. Vijzel net zo lang tot er een mooie groene smurrie ontstaat.

2Voeg daarna de knoflook toe en vijzel lekker verder. Als de knoflook en de basilicum samen een geheel vormen, voeg je vervolgens ingrediënt voor ingrediënt toe. Na de knoflook de pijnboompitten, en na de pijnboompitten de Parmezaanse kaas. Al deze ingrediënten moeten net zo lang worden gevijzeld tot dat deze niet meer te herkennen zijn.

3De basis van de verse pesto is nu klaar. Voeg wat olijfolie toe om er een mooie gladde groene pesto van te maken. Als je tevreden bent over de textuur van de pesto, proef je of je tevreden bent met de smaak. Eventueel kun je nog een klein beetje zeezout of vers gemalen peper aan toevoegen. De groene pesto is dan klaar.

4Als het water eenmaal kookt, schep je een afgestreken eetlepel zeezout in het water. Vervolgens kook je de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Giet de Trofie af, doe deze weer terug in de pan en roer gelijk de pesto er doorheen. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken. Dit recept voor Trofie met verse groene pesto is nu helemaal klaar. Lekker wat Parmezaanse kaas erop schaven en aanvallen maar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.