Pasta pesto met citroen

Over pasta pesto met citroen
Pasta pesto met citroen is een variatie op het klassieke recept voor pasta pesto. Citroen is een ingrediënt wat van origine natuurlijk niet in pesto thuis hoort. Maar als je de citroen op bescheiden wijze toevoegt, dan is dit een erg lekkere en bovendien frisse aanvulling op het traditionele recept. Wees wel voorzichtig met het toevoegen van extra citroensap, want citroen overheerst erg snel. In ieder geval veel plezier toegewenst met het bereiden van pasta pesto met citroen. Buon appetito!
Meer lekkere recepten voor pesto vind je op onze pagina met pesto recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Haal de blaadjes basilicum van het plantje en spoel deze schoon. Rooster de pijnboompitten en hak deze daarna fijn met een scherp mes. Schaaf de Grana Padano in grove vlokken en schaaf of rasp de buitenkant van de citroen. Verwijder de schil van de knoflook.
Bereiding
1Doe de blaadjes basilicum in de vijzel en stamp deze net zo lang tot er een mooie smeuïge groene substantie ontstaat. Vervolgens doe je ook de knoflook in de vijzel. Vijzel net zo lang tot ook de knoflook niet meer is te herkennen. Herhaal dit principe vervolgens ook met de pijnboompitten en de kaas, zodat er een mooie stevige pesto ontstaat. Voeg lekker wat olijfolie toe aan de pesto en daarna ook een klein beetje citroensap. Breng de pesto met citroen op smaak met wat zeezout en vers gemalen peper.
2Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je een eetlepel zeezout in het kokende water en daarna de pasta. In dit recept voor pasta pesto met citroen wordt Penne gebruikt. Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3Als het goed is, zijn de pasta en de pesto tegelijk klaar. Giet de pasta af in een vergiet en doe deze terug in de pan. Roer gelijk wat van de pesto door de pasta, hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.
4Het is nu de hoogste tijd om deze lekker Penne met pesto en citroen op te dienen. Schep de pasta in diepe borden. Wat de presentatie van dit recept extra leuk maakt, is om ingrediënten van de pesto te gebruiken voor de garnering. Schaaf er lekker wat kaas overheen, strooi er wat pijnboompitjes overheen en leg er nog een paar blaadjes basilicum bovenop. Dit gerecht voor pasta met pesto en citroen is nu helemaal klaar. Buon appetito!
Serveertip
1Eventueel kun je ook nog wat geraspte schil van de citroen over de pasta strooien. Dit recept heet natuurlijk niet voor niets pasta pesto met citroen!